«Είναι πολύ αργά για να προστατευθούν»

«Είναι πολύ αργά για να προστατευθούν οι ενδιάμεσες αμερικανικές εκλογές από ξένους χάκερς και επικοινωνιακό πόλεμο» δήλωσε ο Άλεξ Στάμος, πρώην επικεφαλής ασφαλείας του Facebook, όπως γράφει η ιστοσελίδα Politico, ζητώντας παράλληλα «κανονιστικό πλαίσιο της τεχνολογικής βιομηχανίας για να αντιμετωπιστούν μελλοντικές απειλές».

Ο ελληνικής καταγωγής Aλεξ Στάμος, που αποχώρησε από το εν λόγω κοινωνικό δίκτυο, αναφέρθηκε στις αποκαλύψεις αυτής της εβδομάδας από το Facebook και τη Microsoft σχετικά με την ηλεκτρονική πειρατεία και τις εκστρατείες ξένης επιρροής.

«Οι αποκαλύψεις αποδεικνύουν ότι η Ρωσία δεν έχει αποθαρρυνθεί και ότι το Ιράν ακολουθεί τα βήματά της» έγραψε ο Στάμος στο μπλογκ Lawfare. «Αυτό υπογραμμίζει μια απογοητευτική πραγματικότητα: οι αντίπαλοι της Αμερικής πιστεύουν ότι είναι ακόμα ασφαλείς και αποτελεσματικοί στις επιθέσεις τους κατά της δημοκρατίας των ΗΠΑ, χρησιμοποιώντας αμερικανικές τεχνολογίες και τις ελευθερίες που πρεσβεύουμε».



«Κατά κάποιο τρόπο, οι ΗΠΑ έχουν δείξει σε όλον τον κόσμο ότι δεν λαμβάνουν σοβαρά υπόψη αυτά τα ζητήματα και ότι κάθε δράστης επικοινωνιακού πολέμου κατά της Δύσης, το πολύ που μπορεί να πάθει είναι ένα χτύπημα στο χέρι» συνέχισε. «Ενώ αυτή η αποτυχία έχει αφήσει τις ΗΠΑ απροετοίμαστες για να προστατεύσουν τις εκλογές του 2018, υπάρχει ακόμα καιρός να προστατεύσουμε την αμερικανική δημοκρατία το 2020».

Παρέθεσε δε, ως μια καλή αρχή, το νομοσχέδιο προώθησης κανονιστικού πλαισίου για διαδικτυακές διαφημιστικές εκστρατείες (Honest Ads Act, S. 1989 -115) από εταιρείες όπως το Facebook και η Google, αλλά είπε ότι απαιτούνται κάποιες αλλαγές για να είναι πλήρως αποτελεσματικό.

Ο Στάμος πρότεινε, επίσης, να επανεξετάσει η κυβέρνηση ποιος είναι αρμόδιος για την προστασία της διαδικτυακής ασφάλειας και να ενισχύσουν οι Πολιτείες τις δυνατότητές τους για την προστασία της εκλογικής διαδικασίας.

tovima

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.