Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Δράσεις στην Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Γρεβενών…

23 Αυγούστου, 2018 by Χρήστος Μίμης

ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΓΙΑ ΜΕΝΑ: ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΜΟΥ

Ακόμη μια ενδιαφέρουσα και συναρπαστική δράση πραγματοποιήθηκε στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Γρεβενών με θέμα : Αγαπημένα δεδομένα : Τα ρούχα μου.

Μια ημέρα πριν ξεκινήσει η δράση τα παιδιά ενημερώθηκαν να έρθουν στη βιβλιοθήκη ντυμένα με τα αγαπημένα τους ρούχα.Στο πρώτο μέρος της δράσης η βιβλιοθηκονόμος Λίτσα Ταρλατζή αφηγήθηκε στα παιδιά το παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν , “Τα καινούρια ρούχα του αυτοκράτορα”. Με αφορμή την ιστορία στη συνέχεια εξελίχθηκε μια όμορφη συζήτηση όπου όλα τα παιδιά τοποθετήθηκαν με πολύ ενδιαφέρον.

Στη συνέχεια ζητήθηκε από τα παιδιά να ζωγραφίσουν το αγαπημένο τους ρούχο και να περιγράψουν ποιος το αγόρασε , γιατί είναι το αγαπημένο τους ρούχο και αν είχαν να πουν μια ιστορία γι αυτά , για παράδειγμα πως το απέκτησε ή μια φορά που λερώθηκαν.

Τέλος οι μικροί μας φίλοι παρουσίασαν όσα είχαν ζωγραφίσει και γράψει . Κάθε παιδί παρουσίασε με μεγάλο ενθουσιασμό όσα είχε δημιουργήσει και θέλησε να μοιραστεί με τους φίλους του την εμπειρία που είχε ζήσει φορώντας το ρούχο αυτό.

Μια ακόμη δράση έφτασε στο τέλος με τα παιδιά να έχουν αποκομίσει τις καλύτερες εμπειρίες!!!    «ΑΡΙΘΜΗΜΕΝΑ» ΔΕΔΟΜΕΝΑ : Το άπειρο

Ακόμη ένα δημιουργικό πρωινό είχαν την ευκαιρία να περάσουν οι μικροί φίλοι της Βιβλιοθήκης Γρεβενών. Στη δράση με θέμα «Αριθμημένα» Δεδομένα : Το άπειρο , τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την έννοια του άπειρου , αυτού που δε μπορεί να μετρηθεί , αυτού που δεν τελειώνει ποτέ.

Στην αρχή του εργαστηρίου η εθελόντρια Ευαγγελία Κόκκινου ζήτησε από τα παιδιά να πουν κάτι που είναι αμέτρητο , που δε μπορεί να μετρηθεί , που δεν τελειώνει ποτέ. Οι απαντήσεις των παιδιών ήταν ιδιαίτερες και πρωτότυπες. Η συζήτηση αυτή διήρκησε αρκετή ώρα.

Στη συνέχεια μοιράστηκε ένα αντίτυπο στα παιδιά με πλακάκια και τους ζητήθηκε να τα ζωγραφίσουν και να τα κόψουν. Είχαν τη δυνατότητα να αυτοσχεδιάσουν , γεμίζοντας τα πλακάκια με βούλες ή ρίγες , καμπύλες ή ευθείες γραμμές. Μέσα από τη δραστηριότητα αυτή αναδύθηκε η δημιουργική διάθεση και η φαντασία του κάθε παιδιού.

Μια ακόμη συναρπαστική δράση έφτασε στο τέλος. Ευχαριστούμε ολόψυχα την εθελόντρια Ευαγγελία Κόκκινου για την πολύτιμη προσφορά της.

This entry was posted on Πέμπτη, 23 Αυγούστου, 2018 at 12:13 and is filed under ΓΡΕΒΕΝΑ, ΕΚΔΗΛΩΣΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply