Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

 Χταπόδι με μακαρονάκι κοφτό, καλοκαιρινό και νηστίσιμο

Αύγουστος 11th, 2018 by Σταματίνα

Το χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι μας βάζει κατευθείαν στην

καρδιά του καλοκαιριού. Είναι ένα κλασσικό πιάτο και φυσικά νηστίσιμο, το οποίο προτιμάται τώρα που οδεύουμε προς τον Δεκαπενταύγουστο.

Υλικά

  • 500 γρ. κοφτό μακαρονάκι
  • 1.200 γρ χταπόδι
  • 6 κρεμμύδια χοντροκομμένα
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 500 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 1 κ.σ. τοματοπελτέ
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • Δάφνη
  • 1 ξύλο κανέλα
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • Νερό

Εκτέλεση

  • Καθαρίζουμε καλά το χταπόδι και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
  • Το βράζουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά σε ελάχιστο νερό (περίπου ½ κούπα).
  • Κρατάμε το νερό στην άκρη.
  • Ζεσταίνουμε πολύ καλά το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
  • Τσιγαρίζουμε για 3-4 λεπτά ή μέχρι το κρεμμύδι να γίνει διάφανο.
  • Προσθέτουμε το χταπόδι, τσιγαρίζουμε για 2-3 λεπτά, ρίχνουμε τα μπαχαρικά και σβήνουμε με το κρασί.
  • Αφήνουμε 1 λεπτό να εξατμιστεί το κρασί και ρίχνουμε τη δάφνη, τον τοματοπελτέ και την ντομάτα.
  • Προσθέτουμε το ζωμό του χταποδιού και νερό μέχρι να το καλύψει κι αφήνουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει πολύ καλά το χταπόδι.
  • Προσθέτουμε το κοφτό μακαρονάκι, αλάτι, πιπέρι κι όσο νερό, ώστε να καλύψει τα υλικά κι αφήνουμε να βράσει για όσο χρόνο λέει η συσκευασία.
  • Αν θέλετε σερβίρετε με κάπαρη και τριμμένη φέτα

 

 

 

 

 

iefimerida

loading…

This entry was posted on Σάββατο, Αύγουστος 11th, 2018 at 13:03 and is filed under ΣΥΝΤΑΓΕΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply