Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Οι ακατάλληλοι της ΑΑΔΕ σε άλλες υπηρεσίες του ΥΠΟΙΚ 

10 Αυγούστου, 2018 by Σταματίνα

Εξω από την ΑΑΔΕ αλλά εντός του υπουργείου Οικονομικών και μάλιστα ακόμα και σε νευραλγικές υπηρεσίες, θα καταλήξουν όσοι υπάλληλοι της Αρχής αξιολογηθούν αρνητικά, ενώ ακόμα κι αν δεν υπάρχουν κενές θέσεις, θα συσταθούν νέες, προσωπαγείς.

Σύμφωνα με την ΚΥΑ, που υπογράφουν ο Ε. Τσακαλώτος και η Ο. Γεροβασίλη,  οι υπάλληλοι της ΑΑΔΕ, που θα αξιολογηθούν ως ακατάλληλοι ή ανεπαρκείς κατά τον πρώτο χρόνο λειτουργίας της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων μεταφέρονται σε Περιφερειακές Υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών συμπεριλαμβανομένων των Δημοσιονομικών Υπηρεσιών Εποπτείας και Ελέγχου (ΔΥΕΕ), καθώς και σε εποπτευόμενους φορείς του Υπουργείου Οικονομικών, ύστερα από γνώμη του αρμόδιου Υπηρεσιακού Συμβουλίου του Υπουργείου Οικονομικών.

Τα κριτήρια καταλληλότητας κι επάρκειας περιγράφονται σε Απόφαση του περασμένου Νοεμβρίου και μεταξύ άλλων αφορούν στην ικανότητα ομαδικής εργασίας και συνεργασίας, λήψης αποφάσεων, επίλυσης προβλημάτων, διαχείρισης της τεχνολογίας, γνώσης της φορολογικής νομοθεσίας, στην επάρκεια διενέργειας φορολογικών ελέγχων, στα ηγετικά προσόντα.

Όσοι «κοπούν» στη διαδικασία της αξιολόγησης, μπορούν με αίτησή τους να δηλώσουν φορέα προτίμησης, χωρίς αυτή η προτίμηση να είναι δεσμευτική.  Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι μεταφερόμενοι υπάλληλοι τοποθετούνται σε κενές οργανικές θέσεις ίδιου κλάδου και κατηγορίας και με την ίδια σχέση εργασίας, ενώ εάν δεν υπάρχουν κενές θέσεις, συνιστώνται προσωποπαγείς αντίστοιχου κλάδου και κατηγορίας.

Οι «κομμένοι» της ΑΑΔΕ κατατάσσονται στα ίδια μισθολογικά κλιμάκια και διατηρούν το σύνολο των αποδοχών τους, συμπεριλαμβανομένης της προσωπικής διαφοράς, ενώ η διαδικασία μεταφοράς τους στις νέες θέσεις ολοκληρώνεται σε έξι μήνες από την κοινοποίηση στο Υπουργείο Οικονομικών της απόφασης του Διοικητή της Α.Α.Δ.Ε.

 

 

 

 

iefimerida

loading…

This entry was posted on Παρασκευή, 10 Αυγούστου, 2018 at 15:02 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply