Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ποια λάθη να αποφύγετε με τον ύπνο του παιδιού

9 Αυγούστου, 2018 by Σταματίνα

Ο ύπνος είναι κάτι σαν οξυγόνο σε αυτές τις ηλικίες, οπότε θα πρέπει να αποφύγετε κάποια συγκεκριμένα λάθη σε θέματα που σχετίζονται με αυτόν. Το mother.gr συγκέντρωσε και καταγράφει μερικά από τα πιο συνηθισμένα:

Μη δείχνετε υποχωρητικότητα στην γκρίνια του παιδιού. Όταν έρχεται δηλαδή η ώρα του ύπνου και οι δύο γονείς θα πρέπει να μένετε σταθεροί στην παρότρυνσή σας και όχι να γίνει ο ένας ο «κακός» της υπόθεσης, επειδή ο άλλος του κάνει το χατίρι του παιδιού να μείνει λίγο ακόμα ξύπνιο.

Πάλι λόγω γκρίνιας του παιδιού ή οικονομίας χρόνου, ορισμένοι γονείς δεν εφαρμόζουν πιστά τη ρουτίνα του παιδιού για τον ύπνο. Βλέπετε, η τήρηση ενός προγράμματος δημιουργεί ηρεμία σε αυτές τις ηλικίες, οπότε δεν υπάρχει χώρος για…εκπτώσεις!

Προσέξτε να εξασφαλίσετε κατάλληλη θερμοκρασία δωματίου του παιδιού, γιατί σε διαφορετική περίπτωση ο ύπνος του θα γίνει εφιαλτικός.

Να μην αγνοείτε τα σημάδια νύστας του παιδιού, ιδιαίτερα στη βρεφική ηλικία. Αν «φύγει» ο ύπνος στο παιδί και ανήσυχο θα είναι και πιο δύσκολα θα αποκοιμηθεί εν συνεχεία.

Όσο πλησιάζει η ώρα του βραδινού ύπνου, φροντίστε να παροτρύνετε το παιδί να ασχοληθεί με χαλαρωτικές δραστηριότητες και όχι με άλλες που θα του δημιουργήσουν υπερένταση.

 

 

 

 

 

newsbeast

loading…

This entry was posted on Πέμπτη, 9 Αυγούστου, 2018 at 20:02 and is filed under ΠΑΙΔΙ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply