Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

25 λεπτά στο κιλό θα εισπράττουν οι ροδακινοπαραγωγοί από τις κονσερβοποιίες

5 Αυγούστου, 2018 by Σταματίνα

Τουλάχιστον 25 λεπτά το κιλό θα πληρωθούν οι παραγωγοί συμπύρηνου ροδάκινου για τις ποσότητες που παραδίνουν στις βιομηχανίες.

Αυτό τόνισε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος της Ένωσης Κονσερβοποιών Ελλάδας (ΕΚΕ), Κώστας Αποστόλου, υπογραμμίζοντας, ότι «από τα Χριστούγεννα κιόλας είχε γίνει η εκτίμηση ότι η τιμή θα κυμανθεί στα 25 λεπτά το κιλό για ροδάκινα με προϋπόθεση ποιότητος. Είχα πει επίσης, ότι βασική προϋπόθεση για την τιμή αυτή, αν όχι και για μεγαλύτερη, αποτελεί το προϊόν που θα παραλαμβάνουμε να είναι στο σωστό μέγεθος, να φέρει χρώμα κίτρινο και να είναι απαλλαγμένο από αρρώστιες».

Μάλιστα, ο κ. Αποστόλου, υπενθύμισε, είχε εγγυηθεί της απορρόφησης των ποιοτικών ποσοτήτων συμπύρηνου ροδάκινου, σε λογική τιμή, παρά τον έντονο προβληματισμό που υπήρχε εξαιτίας της αλματώδους αύξησης της καλλιέργειας.

Αυτά τόνισε ο πρόεδρος της ΕΚΕ, με αφορμή σημερινή ανακοίνωση που εξέδωσε ο Αγροτικός Σύλλογος Γεωργών Βέροιας και με την οποία αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι «σε λίγες μέρες τελειώνει η συγκομιδή της ποικιλίας Αndross, ενώ η Εverts είναι άκαρπη και λίγη, που σημαίνει ότι βρισκόμαστε στο τέλος της σεζόν για το συμπύρηνο ροδάκινο και οι μεταποιητές δεν κάνουν ακόμη λόγο για τιμή».

 

 

 

 

 

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

loading…

This entry was posted on Κυριακή, 5 Αυγούστου, 2018 at 15:33 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply