Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Σύλλογος «Μακρυγιάννης»: Επίσκεψη στο κατάστημα κράτησης στο Φιλί Γρεβενών

1 Αυγούστου, 2018 by Χρήστος Μίμης

Την 19η Ιουλίου κλιμάκιο μελών του συλλόγου «Μακρυγιάννης» της Κοζάνης συνοδευόμενο από τον αντιπεριφερειάρχη Αντώνιο Δασκαλόπουλο επισκέφθηκε το κατάστημα κράτησης της Δυτικής Μακεδονίας στο Φιλί Γρεβενών και παρέδωσε βοήθεια σε είδος αποτελούμενη από παιχνίδια, σεντόνια, κουβέρτες και χαλιά.

Οι επισκέπτες ξεναγήθηκαν στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα, στην οποία οι κρατούμενοι συναντούνται με τα μέλη της οικογενείας τους, που τους επισκέπτονται. Ο χώρος έχει διακοσμηθεί εξαιρετικά με τοιχογραφίες και επιπλωθεί, ώστε να είναι ευχάριστη η διαμονή σ’ αυτόν. Μάλιστα διαθέτει παιχνίδια για την απασχόληση των παιδιών. Τα παιδιά αναχωρώντας παραλαμβάνουν ένα παιχνίδι ως δώρο. Γι’ αυτό και είναι διαρκής η ανάγκη εμπλουτισμού του αποθέματός τους με νέες προσφορές.
Ακολούθησε η ξενάγηση στον χώρο των ιατρικών υπηρεσιών και οι επισκέπτες ενημερώθηκαν για τις προσφερόμενες υπηρεσίες και τις ανάγκες που υπάρχουν. Δεσμεύθηκαν αυτοί να έχουν διαρκή επικοινωνία για την προσφορά φαρμάκων.

Τα χαλιά θα καλύψουν το δάπεδο του ιερού ναού.

Στο τέλος έγινε ενημερωτική συνάντηση με τον αρχιφύλακα και συζητήθηκαν θέματα σχέσεων προσωπικού φύλαξης και κρατουμένων.

Αποχωρήσαμε με ανάμεικτα συναισθήματα. Ικανοποίησης από τη διαπίστωση ότι το σύστημα στη χώρα μας λειτουργεί στη βάση των καλών ανθρωπίνων σχέσεων και της διάθεσης αντιμετώπισης των ποικίλων αναγκών των κρατουμένων. Θλίψης για τις συνέπειες της ανθρώπινης παραβατικότητας. Σε όσους κατέχονται από προκατάληψη απέναντι στους κρατουμένους υπενθυμίζουμε τον λόγο του Ιησού Χριστού «εν φυλακή ήμην και ήλθετε προς με».

Κάνουμε έκκληση για προσφορά διαφόρων ειδών κυρίως σεντονιών, κουβερτών και μαξιλαροθηκών, από τα οποία οι ανάγκες είναι αυξημένες.

 

Σύλλογος «Μακρυγιάννης»

This entry was posted on Τετάρτη, 1 Αυγούστου, 2018 at 20:24 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ, ΓΡΕΒΕΝΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply