Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Στις 30 Σεπτεμβρίου το δημοψήφισμα στην ΠΓΔΜ -Ποιο θα είναι το ερώτημα

31 Ιουλίου, 2018 by Σταματίνα

Με 68 ψήφους υπέρ, το κοινοβούλιο της ΠΓΔΜ ενέκρινε το

δημοψήφισμα για τη συμφωνία με την Ελλάδα.

Το δημοψήφισμα θα γίνει στις 30 Σεπτεμβρίου και το ερώτημα θα είναι αυτό που είχε προτείνει ο Ζόραν Ζάεφ, δηλαδή «Είστε υπέρ της ένταξης στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ αποδεχόμενοι τη Συμφωνία με την Ελλάδα;».

Πριν από τη διενέργεια της ψηφοφορίας, οι βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης VMRO-DPMNE αποχώρησαν, σύμφωνα με τα σκοπιανά ΜΜΕ. Ο βουλευτής του κόμματος Νίκολα Μιτσέφσκι χαρακτήρισε το ερώτημα του δημοψηφίσματος ανακριβές, διφορούμενο και χειριστικό.

«Το δημοψήφισμα θα είναι συμβουλευτικού χαρακτήρα», δήλωσε νωρίτερα ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ και ζήτησε από την αντιπολίτευση να καλέσει τους πολίτες να ψηφίσουν. «Είναι μία ιστορική απόφαση, όχι μόνο γιατί πρόκειται για δημοψήφισμα, αλλά και επειδή καθορίζει το μέλλον της “Μακεδονίας”», συμπλήρωσε και εξέφρασε βεβαιότητα για την επιτυχία της διαδικασίας.

 

 

 

 

iefimerida

loading…

This entry was posted on Τρίτη, 31 Ιουλίου, 2018 at 09:02 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply