Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Αυτόν τον καφέ πρέπει να πίνουν όσοι έχουν πρόβλημα με τη χοληστερίνη

29 Ιουλίου, 2018 by Χρήστος Μίμης

Tι θέλει κανείς το καλοκαίρι; Διακοπές, μια ξαπλώστρα στην παραλία και έναν δροσερό ωραίο καφέ.

Ωστόσο, η αγαπημένη μας πρωινή συνήθεια που τον χειμώνα γίνεται επιτακτική ανάγκη για να ξυπνήσουμε και το καλοκαίρι για να χαλαρώσουμε, μπορεί να αυξήσει τη χοληστερίνη.
Εάν πίνει κανείς πολλούς καφέδες σε καθημερινή βάση, τότε σίγουρα αυξάνει τις πιθανότητες να του ανέβει η χοληστερίνη εξαιτίας δύο συστατικών του καφέ, την καφεστόλη και την καβεόλη.

Για να δώσουμε ένα ενδεικτικό παράδειγμα, σύμφωνα με τους ειδικούς η κατανάλωση πέντε φλιτζανιών γαλλικού καφέ την ημέρα (περιέχουν 30 mg καφεστόλης) για τέσσερις εβδομάδες αυξάνει τη χοληστερόλη του αίματος κατά 6-8%.

Υπάρχουν όμως καλά νέα καθώς ένα συγκεκριμένο είδος καφέ έχει λιγότερο καφεστόλη από τους υπόλοιπους και ενδείκνυται για όσους έχουν ανεβασμένη χοληστερίνη.

Οσοι έχουν υψηλή χοληστερίνη ή φοβούνται μήπως αποκτήσουν, ψάχνουν τρόπους για να τη μειώσουν μέσω της διατροφής τους.

Γι΄ αυτό η επιλογή είναι μία, ο στιγμιαίος καφές φραπέ. Το εθνικό μας κρύο ρόφημα, σήμα κατατεθέν της Ελλάδας και του ελληνικού καλοκαιριού.

Shutterstock
Shutterstock
Σύμφωνα με τον Dr. RobVan Dam, επίκουρο καθηγητή στο Τμήμα Διατροφής στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ, ο στιγμιαίος καφές φραπέ έχει λιγότερη καφεστόλη από τον γαλλικό και τον ελληνικό καφέ.

Είναι ο καφές με την χαμηλότερη περιεκτικότητα σε καφεΐνη από άλλα είδη καφέ.

Πίνοντας ένα φραπέ, η ποσότητα της καφεΐνης που προσλαμβάνουμε (65-100mg) είναι μικρότερη από αυτή που περιέχεται σε έναν καφέ φίλτρου (115-175mg).

Η καφεΐνη, δρώντας στο κεντρικό νευρικό σύστημα καταφέρνει να αυξήσει την ετοιμότητά μας, ενώ μειώνει την κούραση που αισθανόμαστε.

bovary

This entry was posted on Κυριακή, 29 Ιουλίου, 2018 at 09:04 and is filed under ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply