Ο Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας – Πολιτισμού και Αθλητισμού Αντώνης Δασκαλόπουλος αφού ενημερώθηκε από κατοίκους της Κιβωτού Γρεβενών, ότι τη δεκαετία του ’80 οι τότε ιθύνοντες μπάζωσαν το ιστορικό γεφύρι στο κέντρο του χωριού της Κιβωτού, διενήργησε την Πέμπτη 19 Ιουλίου αυτοψία στο χώρο, έχοντας μαζί του την προϊσταμένη της Εφορίας Αρχαιοτήτων Γρεβενών Σόνια Δημάκη και τον μηχανικό Κωνσταντίνο Ντέμκα, εκπρόσωπο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Δυτικής Μακεδονίας, όπου διαπίστωσαν ότι το μπαζωμένο γεφύρι βρίσκεται σε άριστη κατάσταση.




Κατόπιν τούτου διαβεβαίωσε τον πρόεδρο της Τ.Κ. Κιβωτού Πολυχρόνη Τσουφλίδη για το ενδιαφέρον της Περιφερειακής Αρχής και του Περιφερειάρχη Θ. Καρυπίδη προσωπικά, και δεσμεύθηκε ότι το επόμενο χρονικό διάστημα με πρωτοβουλία του, θα συγκληθεί γενική συνέλευση των κατοίκων του χωριού όπου αφού ενημερωθούν από Ειδικούς Επιστήμονες, θα συναποφασίσουν για την ανάδειξη και αξιοποίηση του Ιστορικού αυτού μνημείου.

Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας – Πολιτισμού και Αθλητισμού
Αντώνης Δασκαλόπουλος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.