Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Εγκαίνια του Ιερού Ναού Αγίων Πάντων στον Πλατάνιστο Γρεβενών (εικόνες)

17 Ιουλίου, 2018 by Χρήστος Μίμης

Τα Εγκαίνια του Ιερού Ναού Αγίων Πάντων στον Πλατάνιστο Γρεβενών, τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γρεβενών κ. Δαβίδ, το Σάββατο 14 Ιουλίου 2018.

Το απόγευμα της παραμονής, τελέστηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός των Εγκαινίων, κατά τον οποίο, ο Σεβασμιώτατος μετέφερε και εναπόθεσε στην Αγία Τράπεζα του Ιερού Ναού Λείψανα τριών Αγίων Μαρτύρων.
Τα λείψανα αυτά, την ημέρα και κατά την τελετή των Εγκαινίων, λιτανεύτηκαν τρεις φορές γύρω από τον Ιερό Ναό και στη συνέχεια τοποθετήθηκαν σε ειδή οπή της Αγίας Τραπέζης και σφραγίστηκαν σ’ αυτήν με κηρομαστίχη. Ακολούθησε το πλύσιμο της Αγίας Τραπέζης, η μύρωσή της, η τοποθέτηση των τεσσάρων Ευαγγελιστών στις τέσσερις γωνίες της, το ντύσιμό της με το κατασάρκιο και την στολή της, το άναμμα της ακοίμητης καντήλας και των καντηλών του ναού από κατοίκους και παιδιά του χωριού.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, καθ’ όλη τη διάρκεια των εγκαινίων, εξηγούσε ότι συνέβαινε στους πιστούς ώστε όλοι να καταλαβαίνουν τι γίνεται κάθε στιγμή και έτσι να συμμετέχουν με όλο τους το είναι στα Εγκαίνια.
Μετά τη Θεία Λειτουργία, ακολούθησε κέρασμα κάτω απ’ τη σκιά του πλάτανου.

This entry was posted on Τρίτη, 17 Ιουλίου, 2018 at 12:07 and is filed under ΓΡΕΒΕΝΑ, ΕΚΔΗΛΩΣΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply