Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Αυτό είναι το ιπτάμενο τρένο που μπορεί να μας γλιτώνει τον χαμένο χρόνο στα αεροδρόμια 

12 Ιουλίου, 2018 by Σταματίνα

Φανταστείτε την επόμενη σκηνή: ένα αεροπλάνο προσγειώνεται στο αεροδρόμιο, εγκαταλείπει τα φτερά του και μετατρέπεται σ’ ένα τρένο, που μπαίνει στη συνέχεια στις ράγες και σας μεταφέρει στην κοντινότερη πόλη.

Όχι, δεν πρόκειται για σκηνή από ταινία επιστημονικής φαντασίας, αλλά για την ιδέα ενός Γάλλου επιχειρηματία για το μέλλον των μετακινήσεων.

Το πρωτότυπο, ονόματι “Link & Fly” της Akka Technologies είναι ένα αεροσκάφος, τα φτερά του οποίου μπορούν να αφαιρεθούν επιτρέποντας την επιβίβαση και απογείωση πιο κοντά στις κατοικίες των επιβατών.

 

Όταν μελλοντικά πάρει σάρκα και οστά η ιδέα αυτή, οι επιβάτες θα μπορούν μετά από σκανάρισμα της ίριδάς τους να επιβιβάζονται στο αεροπλάνο σε σταθμούς μέσα στην πόλη τους, όπως σε εκείνους του μετρό, και στη συνέχεια η καμπίνα θα μεταφέρεται πάνξω στις σιδηροτροχιές μέχρι το αεροδρόμιο, όπου θα προσαρμόζεται σε έναν σκελετό αποτελούμενο από τα πτερύγια και το πιλοτήριο.

Τα οφέλη για τους επιβάτες είναι πολλά: δεν θα χρειάζεται να ταξιδεύουν μέχρι το αεροδρόμιο, ούτε να φοβούνται μη χάσουν το αεροπλάνο, ούτε να υπόκεινται στην ταλαιπωρία του σωματικού ελέγχου και του ελέγχου διαβατηρίων, ούτε να περιμένουν μέχρι και δύο ώρες για την απογείωση.

Οφέλη, όμως, υπάρχουν και για τις αεροπορικές εταιρείες που θα ενδιαφερθούν να εντάξουν στους στόλους τους τέτοια αεροσκάφη, καθώς θα χρησιμοποιούνται συχνότερα λόγω της ταχύτερης επιβίβασης και αποβίβασης και θα μπορούν να κάνουν έως και εννιά εσωτερικά δρομολόγια από το μάξιμουμ των επτά σήμερα. Τα αεροσκάφη Link & Fly με άνοιγμα φτερών 49 μέτρα, μήκος 34 μέτρα και ύψος οκτώ μέτρα θα χρησιμοποιούνται για κοντινές πτήσεις και θα μπορούν να μεταφέρουν έως και 162 επιβάτες.

Η Akka Technologies παρουσίασε την ιδέα της πρόσφατα στο Παρισι και όπως λέει αρκετοί παίκτες στην αεροπορική βιομηχανία εκδήλωσαν ενδιαφέρον για το Link & Fly. Αν και δεν ποντάρει στο να πείσει εταιρείες όπως η Boeing να κατασκευάσουν αεροσκάφη σαν αυτό που σχεδίασε, ελπίζει,όμως ότι τουλάχιστον κάποια στοιχεία του όλου concept θα ενσωματωθούν στα αεροπλάνα του μέλλοντος.

 

 

 

 

iefimerida

loading…

This entry was posted on Πέμπτη, 12 Ιουλίου, 2018 at 18:03 and is filed under ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply