Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ντιμιτρόφ: Δεν μπορούμε να αλλάξουμε την ιστορία μας, αλλά μπορούμε να δημιουργήσουμε κοινό μέλλον 

11 Ιουλίου, 2018 by Σταματίνα

Η συμφωνία για το ονοματολογικό δημιούργησε ένα ιστορικό

σταυροδρόμι, που απαιτεί ιστορική ευθύνη για το σωστό από όλους τους εμπλεκόμενους, δήλωσε ο Νικολά Ντιμιτρόφ.

Ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι λαοί και των δύο χωρών θα στηρίξουν τελικά τη συμφωνία των Πρεσπών.

«Πιστεύω θα “κερδίσουμε” τον λαό, με κάποια προσπάθεια σε όρους εξηγήσεων. Είναι πραγματικά ένας συμβιβασμός, οπότε έχουμε δυσαρεστημένους ανθρώπους και στις δύο πλευρές», δήλωσε ο Ντιμιτρόφ, στο ΑΠΕ, στο περιθώριο της συνόδου Δυτικών Βαλκανίων.

Οταν ρωτήθηκε αν η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ έχει ξεπεράσει τα προβλήματα με την αντιπολίτευση, απάντησε: «Επειδή είναι ένα ιστορικό σταυροδρόμι, απαιτείται ιστορική ευθύνη για να κάνουμε το σωστό. Να σκεφτούμε τη χώρα και λιγότερο το κόμμα ή το πολιτικό μέλλον μας και θα μπορέσουμε να το κάνουμε αυτό».

«Δεν υπάρχει τίποτα πιο φυσικό για τους δυο λαούς από το να είναι πραγματικά κοντά. Πιστεύω ότι αυτό ανοίγει τεράστιες προοπτικές. Δεν μπορούμε να αλλάξουμε τη γεωγραφία μας, δεν μπορούμε να αλλάξουμε την ιστορία μας, αλλά μπορούμε να συνεργαστούμε για να δημιουργήσουμε το κοινό μέλλον μας», τόνισε ακόμη ο Ντιμιτρόφ.

 

 

 

 

 

iefimerida

loading…

This entry was posted on Τετάρτη, 11 Ιουλίου, 2018 at 09:44 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply