Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Συνταγή: Σεμιφρέντο σοκολάτας

Ιούλιος 8th, 2018 by Σταματίνα

Λαχταριστό ιταλικό γλυκό με βελούδινη υφή.

Υλικά για 4 άτομα

  • 4 μεγάλα αβγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1/4 φλ. τσαγιού κρυσταλλική ζάχαρη
  • 400 γρ. πραλίνα φουντουκιού
  • 1 φλ. κρέμα γάλακτος κρύα, 36% λιπαρά, χτυπημένη σε πηχτή σαντιγί
  • 1 κ.σ. λικέρ αμαρέτο ή σοκολάτας
  • 1  μαύρη κουβερτούρα (125 γρ.) τριμμένη ή έτοιμο τρίμμα σοκολάτας
  • 2/3 φλ. τσαγιού καβουρδισμένα φιστίκια Αιγίνης

Εκτέλεση

  1. Στρώνουμε σε μια μακρόστενη φόρμα μια μεμβράνη ή λαδόκολλα, στη βάση αλλά και στα τοιχώματα φροντίζοντας να εξέχει 7-10 εκ. από τη φόρμα περιμετρικά.
  2. Χτυπάμε τη κρέμα γάλακτος σε πηχτή σαντιγί.
  3. Ζεσταίνουμε την πραλίνα στο φούρνο μικροκυμάτων για 20-25 δευτερόλεπτα μέχρι να μαλακώσει και την αφήνουμε στη άκρη.
  4. Χτυπάμε σε μεταλλικό μπολ τα αβγά με τη ζάχαρη, μεταφέρουμε το μπολ σε μπεν μαρί και ανακατεύουμε για 3-4 λ για να ψηθούν τα αβγά.
  5. Κατεβάζουμε από το μπεν μαρί και το χτυπάμε στο μίξερ σε υψηλή ταχύτητα για 4-5 λεπτά μέχρι να αφρατέψει.
  6. Προσθέτουμε την πραλίνα και το λικέρ στο μείγμα αβγών και συνεχίζουμε το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να αναμειχθούν τα υλικά.
  7. Προσθέτουμε σταδιακά όλη τη σαντιγί, τη μισή ποσότητα από τη τριμμένη σοκολάτα και το μισό φλιτζάνι ξηρών καρπών και ανακατεύουμε απαλά στο χέρι με μια μαρίζ να ομογενοποιηθούν.
  8. Τοποθετούμε το μείγμα στη φόρμα το ισιώνουμε, πασπαλίζουμε με τους υπόλοιπους ξηρούς καρπούς και την υπόλοιπη τριμμένη σοκολάτα και το σκεπάζουμε με τη μεμβράνη.
  9. Το βάζουμε στη κατάψυξη μέχρι να παγώσει καλά. Πριν το σερβίρουμε το ξεφορμάρουμε, κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε σκέτο ή με σιρόπι σοκολάτας.

 

 

 

 

newsbeast

loading…

This entry was posted on Κυριακή, Ιούλιος 8th, 2018 at 13:02 and is filed under ΣΥΝΤΑΓΕΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply