Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Πώς θα μειώσετε το λόξιγκα του μωρού

8 Ιουλίου, 2018 by Σταματίνα

Κατά κανόνα, τα μωρά τα πιάνει λόξιγκας κατά τη διάρκεια ή αμέσως μετά το τάισμα. Πάμε να δούμε από τι ακριβώς προκαλείται και τι ενέργειες μπορείτε να κάνετε για να εμφανίζεται όλο και πιο σπάνια:

  • Φροντίστε να δίνετε στο παιδί την ποσότητα γάλακτος που έχει ανάγκη και μόνο, μιας και η κατανάλωση μεγαλύτερης ποσότητας είναι κλασική αιτία λόξιγκα.
  • Αν ταΐζετε το μωρό σας με μπιμπερό, είναι απαραίτητο να επιβραδύνετε κάποια στιγμή τη διαδικασία για να ρευτεί πριν συνεχίσετε. Το ίδιο ισχύει και για εσάς που θηλάζετε. Γενικότερα, πρέπει το μωρό να πίνει το γάλα του χωρίς βιασύνη και ενδεχομένως με διαλείμματα στα κατάλληλα σημεία.
  • Ένας άλλος λόγος πρόκλησης λόξιγκα είναι όταν το μωρό καταπίνει αέρα. Όταν λοιπόν είναι να θηλάσει, βεβαιωθείτε ότι πιάνει με το στοματάκι του τόσο τη θηλή σας όσο και τη θηλαία άλω. Αν το ακούσετε να καταπίνει δυνατά, είναι ένδειξη ότι εκτός από το γάλα κατεβάζει και αέρα.
  • Βεβαιωθείτε ότι το μπιμπερό είναι παράλληλα με το έδαφος και ότι κρατάτε το μωρό σας σε κλίση περίπου 45 μοίρες. Και φυσικά, αμέσως μετά το τέλος του ταΐσματος, το κρατάτε σε όρθια στάση για να ρευτεί.
  • Όπως λέμε πάντα, αν έχετε υπόνοια ότι ο λόξιγκας του μωρού σας ενδέχεται να μην έχει να κάνει με κάτι από τα παραπάνω, μιλήστε με τον παιδίατρο.

 

 

 

 

newsbeast

loading…

This entry was posted on Κυριακή, 8 Ιουλίου, 2018 at 21:14 and is filed under ΠΑΙΔΙ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply