Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ο Ανδρέας Πάτσης στη Realnews για την κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στην Ανδριανούπολη: “Στο πρόσωπο των δύο στρατιωτικών δεν πλήττεται μόνο η  Δικαιοσύνη, δεν πλήττονται μόνο οι θεσμοί αλλά και η ίδια η Δημοκρατία” …

8 Ιουλίου, 2018 by Χρήστος Μίμης

H άποψη του νομικού Ανδρέα Πάτση, για το φλέγον θέμα της κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στις φυλακές της Ανδριανούπολης, όπως δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Realnews:

«Είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός, ότι η Τουρκία χρησιμοποιεί το νομικό και δικαστικό της σύστημα όχι για την απονομή δικαιοσύνης όπως γίνεται σε όλα τα ευνομούμενα κράτη της Ευρώπης, αλλά ως μέσο πίεσης, απειλής, εκβίασης και εκδίκησης. Συνεπώς, το ζητούμενο δεν είναι μόνο η παράτυπη και παράνομη κράτηση επί μακρόν των δυο Ελλήνων στρατιωτικών,  χωρίς να τους έχουν απαγγελθεί από την τουρκική Εισαγγελία συγκεκριμένες κατηγορίες. Δημιουργούνται εύλογες ανησυχίες και επιφυλάξεις για την εξέλιξη της υπόθεσης και για την κατηγορία, όταν αυτή απαγγελθεί, βάση ποιων στοιχείων θα απαγγελθεί, αλλά ακόμα και για την ίδια τη δικαστική απόφαση που θα προκύψει.
Είναι προφανές ότι  η τουρκική δικαιοσύνη σε συνέργεια με την τουρκική κυβέρνηση και με βάση πολιτικές σκοπιμότητες, απαξιώνει το δίκαιο και την ίδια τη δημοκρατία, αδιαφορώντας για τους κανόνες του ευρωπαϊκού νομικού πολιτισμού και για τα όσα ορίζονται στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση για την Προστασία των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Πιστεύω πως η υπόθεση αυτή, αποτελεί μια πρόκληση για το σύνολο του νομικού κόσμου όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης, καθώς στο πρόσωπο των δύο στρατιωτικών δεν πλήττεται μόνο η  Δικαιοσύνη, δεν πλήττονται μόνο οι θεσμοί αλλά και η ίδια η Δημοκρατία. Πρέπει να γίνουν άμεσα και συντονισμένα, οι απαραίτητες ενέργειες έτσι ώστε να διασφαλιστεί ο σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα των δύο κρατουμένων».
Δείτε το δημοσίευμα:

 
This entry was posted on Κυριακή, 8 Ιουλίου, 2018 at 18:44 and is filed under ΑΡΘΡΟ, ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ, ΚΟΣΜΟΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply