Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Η Κομισιόν ετοιμάζει το κείμενο για την εποπτεία -Επισκέψεις δανειστών και εκθέσεις 

8 Ιουλίου, 2018 by Σταματίνα

Ενα ολιγοσέλιδο κείμενο θα καθορίσει τους όρους της

ενισχυμένης μεταμνημονιακής εποπτείας για τη χώρα μας.

Το κείμενο αυτό, που εκτιμάται ότι είναι 5-6 σελίδων, αναμένεται να ανακοινωθεί την ερχόμενη Τετάρτη, μία ημέρα πριν από το Eurogroup, το τελευταίο πριν από την ολοκλήρωση του προγράμματος.

Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης αναμένεται να θέσουν επί τάπητος τις λεπτομέρειες του πλαίσιο της μεταμνημονιακής εποπτείας. Το κείμενο θα αναφέρει και τις εκκρεμότητες που έχει η χώρα μας, όπως π.χ. το κτηματολόγιο, αλλαγές στην τοποθέτηση γ.γ. στο δημόσιο, αποκρατικοποιήσεις, αλλαγές στις αντικειμενικές αξίες. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, δεν θα υπάρχει ειδική αναφορά στις συντάξεις και το αφορολόγητο.

Πάντως, η μεταμνημονιακή εποπτεία θα προβλέπει επισκέψεις των δανειστών τέσσερις φορές τον χρόνο, αλλά και εκθέσεις ανά εξάμηνο. Αυτές θα συνδέονται με την εκταμίευση 600 εκατ. ευρώ κάθε φορά, από τα κέρδη ομολόγων που διαχειρίστηκε η ΕΚΤ. Στο τελευταίο Eurogroup αποφασίστηκε η επιστροφή αυτών των ποσών στην Ελλάδα, αλλά σε ετήσιες δόσεις, «σπασμένες» στα δύο. Στο ερχόμενο Eurogroup, την προσεχή Πέμπτη, αναμένεται να καθοριστεί αυτή η διαδικασία.

 

 

 

 

 

iefimerida

loading…

This entry was posted on Κυριακή, 8 Ιουλίου, 2018 at 10:02 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply