Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Πιπερόπιτα με κοτόπουλο

4 Ιουλίου, 2018 by Σταματίνα

Λαχταριστή πίτα με πλούσια υλικά.

Υλικά για 4 άτομα

  • 1 συσκευασία φύλλο χωριάτικο

Για τη γέμιση

  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 300 γραμμ. κοτόπουλο κομμένο σε μπουκιές
  • 1/2 κ. γλ. τσίλι σε σκόνη
  • 1/4 κ. γλ. κύμινο
  • 1 πρέζα σκόρδο σε σκόνη
  • 1 πρέζα πάπρικα
  • 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 κ. σ. καλαμπόκι σε κονσέρβα
  • 1 κ. σ. κόκκινα φασόλια σε κονσέρβα
  • 4 κ. σ. τριμμένο τσένταρ
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σε τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά το κοτόπουλο με τα μπαχαρικά και αλατοπίπερο για 10 λεπτά, να μαγειρευτεί καλά από όλες τις πλευρές.
  2. Παράλληλα, σε ξεχωριστό τηγάνι σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε τις πιπεριές για 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν καλά.
  3. Όταν μαγειρευτούν τα υλικά, ρίχνουμε το κοτόπουλο στο τηγάνι με τις πιπεριές, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε για 2 λεπτά.
  4. Προσθέτουμε το καλαμπόκι και τα φασόλια, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε λίγο τη γέμιση να κρυώσει.
  5. Βγάζουμε από την κατάψυξη τα φύλλα και γεμίζουμε το κάτω φύλλο με τη γέμιση. Πασπαλίζουμε το τσένταρ.
  6. Καλύπτουμε την πίτα με το πάνω φύλλο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα, για περίπου 45 λεπτά μέχρι να ροδίσει καλά.
  7. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει για να μπορέσουμε να κόψουμε την πιπερόπιτα σε κομμάτια.

 

 

 

 

 

newsbeast

loading…

This entry was posted on Τετάρτη, 4 Ιουλίου, 2018 at 13:02 and is filed under ΣΥΝΤΑΓΕΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply