Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ερευνα αποκαλύπτει ότι δύο ποτήρια από αυτό το ποτό πριν από τον ύπνο σε βοηθούν να χάσεις βάρος

1 Ιουλίου, 2018 by Σταματίνα

Είναι η εποχή που όλοι τρέχουμε να χάσουμε τα περιττά

κιλά πριν τις διακοπές του καλοκαιριού.

Ψάχνουμε το μυστικό που θα μας χαρίσει ένα υπέροχο κορμί, αλλάζοντας ή προσθέτοντας τροφές στη δίαιτά μας.

Πολλές φορές, ωστόσο, απογοητευόμαστε γιατί πρέπει να κόψουμε αγαπημένες συνήθειες ή γιατί κάποιες διατροφές δεν λειτουργούν σε εμάς.

Τα καλά νέα είναι ότι μια νέα έρευνα έρχεται να μας αποδείξει ότι το αλκοόλ δεν κάνει πάντα κακό, αντιθέτως μπορεί να μας ωφελήσει. Αλλά όχι όποιο ποτό να ‘ναι.

Πιο αναλυτικά, οι ειδικοί μετά από μελέτες βρήκαν ότι 2 ποτήρια από ένα συγκεκριμένο ποτό πριν από τον ύπνο μπορούν να σε βοηθήσουν να χάσεις βάρος.

Και αυτό το ποτό δεν είναι άλλο από το αγαπημένο μας κρασί!

Και το timing είναι τέλειο, καθώς τώρα που μπήκε το καλοκαίρι όλο και κάπου θα μας έχουν καλέσει έξω για να πιούμε κάτι και να συναντήσουμε φίλους.

Και επειδή η στιγμή της παραλίας έχει έρθει, το γεγονός ότι δύο ποτήρια κρασί μας βοηθούν να χάσουμε βάρος, είναι μια πολύ ευχάριστη έκπληξη.

Αλλωστε όπως επισημαίνουν και οι διατροφολόγοι μία σωστή κι ισορροπημένη διατροφή μπορεί να συνδυαστεί με μία μικρή ποσότητα αλκοόλ.

Η έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την ιατρική σχολή του Χάρβαρντ βρήκε ότι το κόκκινο κρασί έχει μια πολυφαινόλη, τη γνωστή ρεσβερατρόλη, που μετατρέπει το λευκό λίπος σε καφέ, το οποίο με τη σειρά του όταν «ενεργοποιηθεί», μπορεί να αυξήσει το μεταβολικό ρυθμό και ταυτόχρονα να μειώσει τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα.

Οι γυναίκες που συμμετεχίαν στην έρευνα και έπιναν δύο ποτήρια κρασιού ημερησίως είχαν κατά 70% λιγότερες πιθανότητες να είναι υπέρβαρες.

Την ίδια ώρα, η ρεσβερατρόλη μειώνει το αίσθημα της πείνας και της όρεξης με αποτέλεσμα η πιθανότητα να σε πιάσει μεταμεσονύκτια λιγούρα είναι ελάχιστη.

Η κατανάλωση κόκκινου κρασιού θα μπορούσε επίσης να επιβραδύνει την ανάπτυξη λιποκυττάρων. Συγκεκριμένα, το ελλαγικό οξύ, ουσία που υπάρχει στο ερυθρό κρασί δείχνει να μειώνει την ανάπτυξη υπάρχοντων λιποκυττάρων και να καθυστερεί τον σχηματισμό νέων.

Κι αν δεν είσαι φαν του κόκκινου κρασιού, την ρεσβερατρόλη θα βρεις και στα μπλούμπερις, τις φράουλες και τα κόκκινα σταφύλια!

 

 

 

 

 

 

bovary

loading…

This entry was posted on Κυριακή, 1 Ιουλίου, 2018 at 14:01 and is filed under ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply