Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Νοβότνι: Ο πληθωρισμός έχει φτάσει ήδη στον στόχο της ΕΚΤ

15 Ιουνίου, 2018 by Σταματίνα

Ο πληθωρισμός βρίσκεται ήδη στον στόχο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας  θα πρέπει να ομαλοποιηθεί η πολιτική της όσο το δυνατόν γρηγορότερα «τεχνικά» γίνεται, δήλωσε ο Αυστριακός κεντρικός τραπεζίτης Εβαλντ Νοβότνι.

Η ΕΚΤ αποφάσισε την Πέμπτη να ολοκληρώσει το πρόγραμμα αγοράς ενεργητικών ύψους 2,6 τρισ. ευρώ μέχρι το τέλος της χρονιάς αλλά έδωσε σήμα ότι η πρώτη αύξηση επιτοκίων θα έρθει αργότερα από ότι περίμεναν οι αγορές, καθώς ο πληθωρισμός αυξάνεται αργά.

«Υπό τη δική μου οπτική, ο στόχος έχει ήδη επιτευχθεί, επειδή το να έχεις 1,7% ή 1,9% είναι μέσα στη στατιστική ανακρίβεια», τόνισε σε συνέντευξη του. «Πιστεύω ότι η ΕΚΤ μπορεί να πει ότι έχουμε με επιτυχία επιτύχει τον στόχο μας».

Ο Μάριο Ντράγκι έδωσε πάντως χθες σήμα ότι οι αυξήσεις επιτοκίων θα αργήσουν. Το επιχείρημα του πάντως έρχεται σε αντίθεση με το Πρόεδρο Μάριο Ντράγκι που έχει υποστηρίξει ότι το 1,7% δεν είναι σε συμφωνία με τον στόχο της ΕΚΤ για πληθωρισμό κοντά στο 2%.

Σύμφωνα με το Reuters, τόνισε ότι «είναι σημαντικό η ΕΚΤ να αδράξει τις ευκαιρίες για ομαλοποίηση της νομισματικής πολιτικής όσο το δυνατόν γρηγορότερα τεχνικά γίνεται».

Πρόσθεσε ότι υποστηρίζει πλήρως τις αποφάσεις που πήρε η Τράπεζα μία μέρα νωρίτερα, αποκαλώντας το χρονικό διάγραμμα ρεαλιστικό.

 

 

 

iefimerida

loading…

This entry was posted on Παρασκευή, 15 Ιουνίου, 2018 at 18:03 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply