Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Χοντραίνει η κόντρα Ιταλίας-Γαλλίας για το Aquarius: Ο Σαλβίνι απειλεί με ακύρωση της συνάντησης Μακρόν-Κόντε 

13 Ιουνίου, 2018 by Σταματίνα

Να κατεβάσει τους τόνους στην κόντρα με τη Ρώμη για το προσφυγικό επιχειρεί το Παρίσι.

Εκπρόσωπος του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε σήμερα ότι η Γαλλία είναι προσηλωμένη στον διάλογο και στην συνεργασία με την Ιταλία ως προς την διαχείριση της μεταναστευτικής κρίσης που πλήττει την Ευρώπη.

«Κατανοούμε πλήρως το βάρος που οι μεταναστευτικές πιέσεις σημαίνουν για την Ιταλία και τις προσπάθειες που καταβάλλει αυτή η χώρα. Καμία από τις δηλώσεις που έγιναν από τις γαλλικές αρχές δεν θέτει σε αμφισβήτηση αυτό το γεγονός», ανέφερε σε γραπτή δήλωση, λίγη ώρα πριν η ιταλική λαϊκιστική κυβέρνηση ζητήσει από το Παρίσι «επίσημη συγγνώμη» τόσο για τις δηλώσεις του Εμανουέλ Μακρόν με τις οποίες κατήγγελλε τον κυνισμό και την ανευθυνότητα των Ιταλών, που αρνήθηκαν να δεχθούν το πλοίο Aquarius με τους 629 μετανάστες, όσο και για εκείνες του εκπροσώπου του κόμματός του,Γκαμπριέλ Ατάλ, ότι η θέση της Ιταλίας απέναντι στο Aquarius, είναι «εμετική».

«Εάν η επίσημη συγγνώμη δεν έρθει, ο πρωθυπουργός (Τζουζέπε) Κόντε θα κάνει καλά να μην πάει στην Γαλλία», για την προγραμματισμένη για την Παρασκευή συνάντηση κορυφής με τον Εμανουέλ Μακρόν, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι, ηγέτης της ακροδεξιάς Λέγκα.

Νωρίτερα, το ιταλικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε τον πρεσβευτή της Γαλλίας σχετικά με το ίδιο θέμα.

«Είμαστε προσηλωμένοι στον διάλογο και την συνεργασία που διατηρούμε με την Ρώμη για το θέμα», σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Γαλλίας.

«Για τις χώρες μας, είναι ουσιαστικής σημασίας να φθάσουμε γρήγορα σε συμφωνία για την μεταρρύθμιση του ευρωπαϊκού συστήματος ασύλου, για την ενίσχυση της κοινής μας δράσης προς τις χώρες καταγωγής και διέλευσης και, ευρύτερα, για την ενίσχυση της προστασίας των εξωτερικών μας συνόρων», αναφέρεται στην ανακοίνωση του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών. Το θέμα θα βρίσκεται στο επίκεντρο της συνάντησης Μακρόν-Κόντε την Παρασκευή.

 

 

 

iefimerida

loading…

This entry was posted on Τετάρτη, 13 Ιουνίου, 2018 at 19:04 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply