Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Εκπρόσωπος Μοσκοβισί: Αναγκαίο τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους να έχουν τη σφραγίδα του ΔΝΤ 

13 Ιουνίου, 2018 by Σταματίνα

Την ανάγκη να λάβουν με κάποιο τρόπο τη σφραγίδα του ΔΝΤ τα μέτρα για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, υπογράμμισε ο Ολιβιέ Μπαγί.

Ο επικεφαλής του γραφείου του Πιερ Μοσκοβισί μίλησε σε σεμινάριο της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών της Κομισιόν, στις Βρυξέλλες, αντικαθιστώντας τον επίτροπο Οικονομίας.

Ο Μπαγί σημείωσε ότι πλέον δεν υπάρχει το χρονικό περιθώριο για να ενεργοποιήσει το ΔΝΤ ένα χρηματοδοτικό πρόγραμμα για την Ελλάδα. Αυτή είναι η εκτίμηση και του επιτρόπου Μοσκοβισί, συμπλήρωσε. Αλλά εξήγησε ότι το Ταμείο θα παραμείνει ως «τεχνικός σύμβουλος», στο πλαίσιο της ενισχυμένης εποπτείας, στην οποία θα υπαχθεί η Ελλάδα μετά το πρόγραμμα.

Επιπλέον, ο Μπαγί διευκρίνισε ότι κανείς στο Εurogroup δεν θεωρεί ότι η Ελλάδα πρέπει να λάβει πιστωτική γραμμή, περιλαμβανομένης και της Γερμανίας. «Κανείς που μίλησε με τον Μοσκοβισί δεν το θεωρεί πιθανό σενάριο», σημείωσε, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Σε ό,τι αφορά τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους, τόνισε ότι οι χώρες της ευρωζώνης έχουν δεσμευθεί πως θα το κάνουν και ότι «όλοι έχουν όφελος» από αυτό. Τα μέτρα που βρίσκονται υπό συζήτηση, συνέχισε, είναι η επέκταση της ωρίμανσης των ελληνικών ομολόγων από μηδέν έως 15 χρόνια και οι επιστροφές των κερδών των SMPs και των ΑΝFAs (ύψους 4 δισ. ευρώ), που εξετάζεται να δοθούν υπό όρους και σταδιακά (1 δισ. ετησίως).

 

 

 

 

iefimerida

loading…

This entry was posted on Τετάρτη, 13 Ιουνίου, 2018 at 18:04 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply