Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Πανελλήνιες 2018: Σε αυτές τις 4 περιπτώσεις μηδενίζεται το γραπτό των υποψηφίων

12 Ιουνίου, 2018 by Χρήστος Μίμης

Δεν είναι λίγες οι φορές που το άγχος των υποψηφίων μπορεί να τους κοστίσει ακριβά την ώρα των Πανελληνίων, καθώς ένα λάθος είτε επίτηδες είτε από απροσεξία να τους… μηδενίσει το γραπτό.
Συγκεκριμένα, υπάρχει ένα ολόκληρο άρθρο ΦΕΚ για τις Πανελλήνιες 2018 το οποίο περιγράφει λεπτομερώς τις περιπτώσεις σύμφωνα με τις οποίες μηδενίζεται το γραπτό και οι οποίες μάλιστα τηρούνται πολύ αυστηρά από τους καθηγητές που εποπτεύουν την ώρα των εξετάσεων.

Σε ποιες περιπτώσεις μηδενίζεται το γραπτό;

Το συγκεκριμένο άρθρο αναφέρει:
 «Αν ο υποψήφιος που εξετάζεται στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα:

1. Φέρει μαζί του στην αίθουσα στην οποία εξετάζεται αντικείμενο ή μέσο όπως τα κινητά τηλέφωνα και υπολογιστικές μηχανές, ηλεκτρονικά μέσα μετάδοσης πληροφοριών ή επικοινωνίας, ή άλλα αντικείμενα, εκτός από αυτά που αναφέρονται παραπάνω.

2.  Αντιγράφει κατά τη διάρκεια της εξέτασης από βιβλίο ή οποιουδήποτε είδους σημειώσεις ή από γραπτό δοκίμιο άλλου εξεταζομένου
3. Θορυβεί και δε συμμορφώνεται με τις υποδείξεις των επιτηρητών επιχειρώντας να αντιγράψει ή εμποδίζοντας την εξέταση άλλων εξεταζομένων

4.  Δολιεύεται με άλλο τρόπο την εξέτασή του
τότε απομακρύνεται από την αίθουσα εξέτασης με αιτιολογημένη απόφαση της Λυκειακής επιτροπής και το γραπτό δοκίμιο βαθμολογείται από τη Λυκειακή επιτροπή με τον κατώτερο βαθμό μηδέν (0).

Η Λυκειακή επιτροπή πριν από την επιβολή της ανωτέρω ποινής καλεί σε προφορική απολογία τον υποψήφιο και συντάσσει σχετικό πρακτικό που υπογράφεται από την τριμελή Λυκειακή Επιτροπή και τον γραμματέα αυτής. Τα οποιαδήποτε αποδεικτικά στοιχεία επισυνάπτονται στο πρακτικό.»

Τι επιτρέπεται να έχουν μαζί τους οι υποψήφιοι:

Οι υποψήφιοι προσερχόμενοι στις αίθουσες εξετάσεων επιτρέπεται να φέρουν μαζί τους μόνο στυλό (μαύρο ή μπλε) ανεξίτηλης μελάνης, μολύβι, γομολάστιχα, γεωμετρικά όργανα και μπουκαλάκι με νερό ή αναψυκτικό. Το μολύβι γενικά δεν επιτρέπεται στις απαντήσεις, παρά μόνο αν το διευκρινίζουν οι οδηγίες των θεμάτων. Γίνονται δεκτοί στις εξετάσεις με βασικό αποδεικτικό στοιχείο το Δελτίο εξεταζομένου και δεν είναι απαραίτητο να έχουν άλλο αποδεικτικό στοιχείο (ταυτότητα ή διαβατήριο).

Να σημειωθεί πως σε περίπτωση κατά την οποία εξεταζόμενος, κατά την προσέλευσή του στο Εξεταστικό Κέντρο, φέρει μαζί του κινητό τηλέφωνο, οφείλει να  το παραδίδει στον Πρόεδρο της Λυκειακής Επιτροπής. Μετά τη λήξη της εξέτασης, ο υποψήφιος θα παραλαμβάνει το κινητό του και θα αποχωρεί. Επισημαίνεται ότι η κατοχή κινητού (έστω και απενεργοποιημένου) μέσα στην αίθουσα συνιστά επαρκή λόγο μηδενισμού τους.

iefimerida

This entry was posted on Τρίτη, 12 Ιουνίου, 2018 at 21:04 and is filed under ΠΑΙΔΕΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply