Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Συλλογική σύμβαση εργασίας στη ΔΕΗ -Παραμένει το επίδομα σίτισης των 6 ευρώ τη μέρα για τους εργαζόμενους 

24 Μαΐου, 2018 by Σταματίνα

Με το επίδομα σίτισης ύψους 6 ευρώ την ημέρα να διατηρείται για τους εργαζόμενους της ΔΕΗ, ολοκληρώθηκαν οι διαπραγματεύσεις για την υπογραφή της συλλογικής σύμβασης εργασίας.

Στη σύμβαση, που αναμένεται να υπογραφεί την ερχόμενη εβδομάδα, προβλέπεται η διατήρηση του επιδόματος σίτισης, του γνωστού ως «τροφείο», τουλάχιστον για το 2018. Επίσης στη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας περιλαμβάνεται πρόγραμμα ασφαλιστικής κάλυψης υγείας για τους εργαζόμενους στον Ομιλο, καθώς και όλους όσοι μετακινηθούν στις λιγνιτικές μονάδες που τίθενται προς πώληση.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ, Γιώργο Αδαμίδη, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ,  οι διαπραγματεύσεις με τη διοίκηση έχουν ολοκληρωθεί και η υπογραφή της σύμβασης μπορεί να γίνει την Τρίτη 29 Μαΐου.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά η σύμβαση θα προβλέπει τα εξής:

  • Το τροφείο, ύψους 6 ευρώ την ημέρα, που είχε αποτελέσει αντικείμενο αντιπαράθεσης, παραμένει ως έχει τουλάχιστον για το 2018. Από την επόμενη χρονιά το ύψος και η καταβολή του θα εξαρτάται από το κόστος της νέας ασφαλιστικής κάλυψης σε συνδυασμό με την νομική υποχρέωση της ΔΕΗ να διατηρεί το κατά κεφαλήν μισθολογικό κόστος κάτω από το 65% του αντίστοιχου κόστους όπως είχε διαμορφωθεί το 2009. Δηλαδή αν οι μισθολογικές δαπάνες μαζί με το κόστος ασφαλιστικής κάλυψης υπερβαίνουν το όριο του 65% τότε θα περιορίζεται αναλογικά το τροφείο ώστε το σύνολο της δαπάνης να παραμένει κάτω απότο όριο που προβλέπει ο νόμος.
  • Η κάλυψη υγείας θα περιλαμβάνει το σύνολο των εργαζομένων στον όμιλο δηλαδή ΔΕΗ, ΑΔΜΗΕ, ΔΕΔΔΗΕ καθώς και τους εργαζόμενους που θα μετακινηθούν στις λιγνιτικές μονάδες οι οποίες τίθενται προς πώληση. Για τη συγκεκριμένη ομάδα εργαζομένων το κόστος της κάλυψης θα καταβάλλεται από τον νέο ιδιοκτήτη των μονάδων, κατ’ αναλογία.
  • Η επιλογή της ασφαλιστικής εταιρίας που θα αναλάβει την υλοποίηση του προγράμματος θα γίνει ύστερα από διαγωνισμό.
  • Η διάρκεια της Σύμβασης θα είναι τριετής.

 

 

 

 

iefimerida

loading…

This entry was posted on Πέμπτη, 24 Μαΐου, 2018 at 19:03 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply