Γρεβενά 3 Μαΐου  2018
Προς ΔΕΥΑ ΓΡΕΒΕΝΩΝ
Πρόεδρο κ. Γεώργιο Δασταμάνη
Κύριε  Πρόεδρε,

Όπως πολύ καλά γνωρίζετε η χώρα μας τα τελευταία χρόνια βασανίζεται από παρατεταμένη οικονομική ύφεση,  η οποία έχεις ως αποτέλεσμα τη γιγάντωση της ανεργίας, που  σε συνδυασμό  με τις δραματικές μειώσεις μισθών και συντάξεων αλλά και την αύξηση της φορολογίας,  έχει επιφέρει σημαντικές αλλαγές στην διαβίωσή μας και στην ανταπόκριση από πλευράς μας στις οικονομικές μας υποχρεώσεις και όχι μόνο.

Καθημερινά βλέπουμε τα αποτελέσματα της οικονομικής κρίσης και στον τόπο μας. Σε έναν τόπο όπου δυστυχώς μαραζώνει καθημερινά και βλέπουμε τους νέους μας να αποζητούν λύση στην μετανάστευση τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και σε χώρες του εξωτερικού. Πρέπει όλοι μαζί να κάνουμε μια προσπάθεια να κρατήσουμε τα Γρεβενά ζωντανά.


Ο Εμπορικός Σύλλογος Γρεβενών, είναι ένας φορέας που εκπροσωπεί την πολύ  μικρή και μικρή επιχειρηματικότητα  της τοπικής κοινωνίας των Γρεβενών. Δυστυχώς όμως οι συνθήκες των τελευταίων ετών έχουν πλήξει σημαντικά τον κλάδο μας με αποτέλεσμα να βλέπουμε  συναδέλφους να κατεβάζουν τα ρολά των επιχειρήσεων τους αλλά και όσους παλεύουν να σταθούν «όρθιοι»  να δυσκολεύονται να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους. Για το λόγο αυτό από την εκλογή μας καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να στηρίξουμε τους επαγγελματίες συναδέλφους μας οι οποίοι αποτελούν σημαντικό κομμάτι της τοπικής οικονομίας των Γρεβενών.

Κύριε Πρόεδρε,

Η ΔΕΥΑ Γρεβενών, εταιρεία που εκπροσωπείται, παρέχει ένα αγαθό πρώτης ανάγκης  στο οποίο  πρέπει να έχουν πρόσβαση όλοι οι πολίτες.

Με αφορμή την πρόσφατη απόφαση που πήρατε για διακοπή παροχής νερού σε όσους επαγγελματίες η μη έχουν οφειλές προς την ΔΕΑΥΓ ως Προεδρείο του Εμπορικού Συλλόγου σας προτείνουμε να συζητήσετε και γιατί όχι να κάνετε πράξη  τις προτάσεις που σας υποβάλλουμε με την επιστολή μας αυτή και οι οποίες πιστεύουμε ότι θα δώσουν οικονομική ανάσα  τόσο  στους πολίτες  αλλά και τους εμπόρους  οι οποίοι δίνουν καθημερινό αγώνα για   να διατηρήσουν τα καταστήματά τους  ανοιχτά  και  να κρατήσουν και την πόλη ζωντανή.

Προτείνουμε:


1.Την άμεση  από πλευράς σας απόφαση για την εφαρμογή  κοινωνικού τιμολογίου με γενναία έκπτωση  επί του συνόλου του λογαριασμού, με δικαιούχους  τους πολίτες που έλαβαν κοινωνικό μέρισμα από την πολιτεία και

2. την εφαρμογή  ειδικού επαγγελματικού τιμολογίου με γενναία έκπτωση επί των παγίων,  η οποία θα αφορά τις πολύ μικρές και μικρές  επιχειρήσεις και καταστήματα τα οποία κάνουνε πολύ μικρή κατανάλωση νερού.

Επειδή πιστεύουμε ότι οι δύο αυτές προτάσεις που σας καταθέτουμε είναι και δίκαιες και υλοποιήσιμες είμαστε στη διάθεσή σας για να σας τις  αναπτύξουμε αναλυτικά.

Σας ευχαριστούμε.

 

Δ.Σ

Εμπορικού Συλλόγου Γρεβενών

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.