Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

ORLIAKAS RACE … σταθερή αξία…- ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ

2 Μαΐου, 2018 by Χρήστος Μίμης

ΜΕΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ…

Με μεγάλη επιτυχία, για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 21 και την Κυριακή 22 Απριλίου 2018, στο χωριό Σπήλαιο Γρεβενών οι αγώνες ορεινού τρεξίματος «ORLIAKAS RACE» και οι παράλληλες δράσεις.


Πιο συγκεκριμένα το Σάββατο 21 Απριλίου, στις 4:00 το απόγευμα πραγματοποιήθηκε ποδηλατοβόλτα με τη συμμετοχή δεκάδων φίλων του ποδηλάτου, ενώ λίγο αργότερα μπροστά στο επιβλητικό φαράγγι της Πορτίτσας οι φίλοι της γιόγκα συμμετείχαν σε ένα ωριαίο πρόγραμμα με τις οδηγίες της Αναστασίας Ελευθεριάδου.

Οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν με την ομιλία του προέδρου του Συλλόγου Σπηλαιωτών Θεσσαλονίκης κ. Ζήση Τσιαρτσιάνη σχετικά με την περιοχή που φιλοξενεί τους αγώνες, ενώ λίγο αργότερα οι επισκέπτες απόλαυσαν πέτουρα, τα τοπικά ζυμαρικά, τα οποία ο σεφ Ανδρέας Σλιάρας, με τη μοναδική πάστα μανιταριού, τα μετέτρεψε σε θεϊκό γεύμα που μαγεύει ακόμη και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο.

Την Κυριακή 22 Απριλίου δόθηκε η εκκίνηση αρχικά για τον αγώνα «ORLIAKAS RACE” 21 χιλιόμετρων με τη συμμετοχή 190 δρομέων και λίγο αργότερα για τον αγώνα «PORTITSA TSAIL» 8 χιλιομέτρων με τη συμμετοχή 135 δρομέων και την περιπατητική διαδρομή με τη συμμετοχή 100 περίπου περιπατητών. Οι δρομείς διασχίζοντας τα παλιά μονοπάτια του Όρλιακα που επιμελώς καθάρισαν από την πυκνή βλάστηση οι εθελοντές των Δρομέων Υγείας, κατέληξαν και πάλι στην πλατεία του Σπήλαιου, που ήταν κατάμεστη από κόσμο που χειροκροτούσε την προσπάθεια τους.

Μετά τον τερματισμό τους οι αθλητές είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μανιταρογεύσεις που προσέφεραν οι σεφ Φώτης Παρασκευαϊδης και Ανδρέας Σλιάρας, διάφορα τοπικά εδέσματα, προσφορά μελών του Συλλόγου και κατοίκων της περιοχής.

Στο αγωνιστικό κομμάτι της εκδήλωσης την πρώτη θέση στον αγώνα «ORLIAKAS RACE” 21 χιλιόμετρων πήρε ο Αχιλλέας Χριστάνας με χρόνο 2:11.36’’, ενώ στις γυναίκες πρώτη τερμάτισε η Μάρθα Ξηρόφωτου με χρόνο 2:56.34’’. Στον αγώνα «PORTITSA TSAIL» 8 χιλιομέτρων πρώτος ήρθε ο Θοδωρής Κουκούλας με χρόνο 47.58’’ και η Χριστίνα Γιαζιτσίδου με χρόνο 1:00.50’’ κατέλαβε την πρώτη θέση στις γυναίκες.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Δρομέων Υγείας και Περιπατητών Γρεβενών και η Οργανωτική Επιτροπή των αγώνων Orliakas Race ευχαριστούν θερμά τους χορηγούς και υποστηρικτές της διοργάνωσης, τους κατοίκους της περιοχής για τη συμπαράστασή τους, αλλά κυρίως τους αθλητές που τίμησαν τους αγώνες κατατάσσοντάς τους πάλι στους μεγαλύτερους και ομορφότερους ορεινούς αγώνες της Ελλάδας.


This entry was posted on Τετάρτη, 2 Μαΐου, 2018 at 17:01 and is filed under ΓΡΕΒΕΝΑ, ΕΚΔΗΛΩΣΗ, ΣΤΙΒΟΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply