Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

 Γερμανικό ΥΠΟΙΚ: Δεν υπάρχουν προ-δεσμεύσεις ή αποφάσεις για το ελληνικό χρέος

2 Μαΐου, 2018 by Σταματίνα

Το θέμα τώρα είναι η τέταρτη αξιολόγηση του προγράμματος και πώς θα προχωρήσουμε μετά το τέλος του, δήλωσε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, ενώ τόνισε ότι δεν υπάρχουν προ-δεσμεύσεις ή αποφάσεις για το χρέος.

«Το θέμα τώρα είναι να γίνει η τέταρτη αξιολόγηση του προγράμματος. Σε αυτό υπάρχουν ακόμη κάποια πράγματα να ολοκληρωθούν. Ταυτόχρονα το θέμα είναι πώς θα προχωρήσουμε μετά το τέλος του προγράμματος, εάν πιθανόν είναι απαραίτητα μέτρα για το χρέος», δήλωσε ο Ντένις Κόλμπεργκ, σύμφωνα το ΑΠΕ.

Ο εκπρόσωπος του γερμανικού ΥΠΟΙΚ συμπλήρωσε ότι δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή «προ-δεσμεύσεις ή αποφάσεις», αλλά είναι σε εξέλιξη η σχετική διαβούλευση. «Η Γερμανία βρίσκεται σε συζητήσεις με τους εταίρους της, με το Eurogroup και τους άλλους διεθνείς θεσμούς και οι αποφάσεις θα ληφθούν εγκαίρως πριν από το τέλος του προγράμματος», ανέφερε.

Σε ερώτηση για την συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα, σημείωσε ότι αυτό συμμετέχει ήδη στον έλεγχο του τρέχοντος προγράμματος και ότι στις 20 Ιουλίου 2017 αποφάσισε ένα δικό του πρόγραμμα.

«Η εκταμίευση αυτού του προγράμματος προϋποθέτει ότι η Ελλάδα πληροί συγκεκριμένες προϋποθέσεις και ότι εξυπηρετείται η βιωσιμότητα του χρέους, όπως την βλέπει το ΔΝΤ. Σε αυτές τις συνομιλίες βρισκόμαστε τώρα. Δεν μπορώ όμως να σας ανακοινώσω εδώ ακόμα κάποια αποτελέσματα», κατέληξε.

 

 

 

 

iefimerida

loading…

This entry was posted on Τετάρτη, 2 Μαΐου, 2018 at 20:02 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply