Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Χρήστος Μπγιάλας: Μήνυμα για την εργατική πρωτομαγιά

1 Μαΐου, 2018 by Χρήστος Μίμης

Η Εργατική Πρωτομαγιά εδώ και 132 χρόνια αποτελεί ημέρα μνήμης και τιμής των εργαζομένων που με τους αγώνες τους άλλαξαν το τοπίο της αγοράς εργασίας.
Σήμερα, το αίτημα για αξιοπρεπή εργασία και διαβίωση παραμένει επίκαιρο, όχι μόνο στη χώρα μας, αλλά και σε όλον τον κόσμο. Η κυβέρνηση, παρά τις δυσμενείς συνθήκες και τους δημοσιονομικούς περιορισμούς, από το 2015 μέχρι και σήμερα, καταβάλλει συστηματική προσπάθεια για την αντιμετώπιση της ανεργίας και το χτύπημα στην αδήλωτη εργασία.


Από τον Αύγουστο του 2018, που θα σημάνει το τέλος της επιτροπείας, θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε την προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων ένα βήμα παραπέρα με την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων και την αύξηση του κατώτατου μισθού.
Πρόκειται για έναν αγώνα δύσκολο, αλλά δίκαιο που αξίζει να τον δώσουμε για το καλό του κοινωνικού συνόλου και ιδιαίτερα των νέων.

This entry was posted on Τρίτη, 1 Μαΐου, 2018 at 21:26 and is filed under ΕΡΓΑΣΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply