Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Αντιμετωπίστε το άγχος αποχωρισμού του παιδιού

25 Απριλίου, 2018 by Σταματίνα

Αργά ή γρήγορα θα χρειαστεί να κινηθείτε εκτός σπιτιού χωρίς το παιδί, για κάποιες υποχρεώσεις σας. Η στιγμή του αποχωρισμού δεδομένα θα είναι άβολη και δύσκολη, όμως υπάρχουν τρόποι να γίνει ορθολογικά:

Πριν ακόμα χρειαστεί να αποχωριστείτε το παιδί σας για κάποιες ώρες, δώστε του την ευκαιρία να μείνει για λίγο μακριά σας για να φέρετε σε πέρας μια σύντομη υποχρέωση. Έτσι, θα αρχίσει σταδιακά να μαθαίνει ότι μπορεί να περάσει μια χαρά και μακριά σας με άτομα εμπιστοσύνης.

Ενημερώστε το έγκαιρα όταν θα πρέπει μείνει με τον παππού και τη γιαγιά ή άλλον άνθρωπο από τον περίγυρό σας με τον οποίο νιώθει άνετα για αρκετό χρόνο. Μην του το πείτε τελευταία στιγμή, γιατί είναι σίγουρο ότι θα αντιδράσει άσχημα!

Διαβεβαιώστε το ότι θα το προσέχουν όσο κι εσείς και τονίστε ότι θα επιστρέψετε το συντομότερο δυνατό. Δεν πρέπει να το κάνετε άθελά σας να νιώσει ότι το εγκαταλείπετε.

Ακόμα κι αν στην πράξη φανεί δύσκολο και για εσάς ότι θα αποχωριστείτε το μικρό σας, φροντίστε να ελέγξετε το συναισθηματισμό σας και να μην τον εκδηλώσετε μπροστά στο παιδί. Αν δει τη μαμά να στενοχωριέται, πώς περιμένετε από εκείνο να διαχειριστεί ώριμα την περίσταση;

Να έχετε κατά νου ότι ενδέχεται να βάλει τα κλάματα. Μην μπείτε στον πειρασμό να το ηρεμήσετε πριν φύγετε, γιατί θα πάρει το μήνυμα ότι με το κλάμα μπορεί να ματαιώσει τον αποχωρισμό σας. Κάντε το μια αγκαλιά, δώστε του ένα φιλάκι και απομακρυνθείτε ήρεμα.

Σε κάθε περίπτωση, είναι ξεκάθαρο ότι το άγχος αποχωρισμού του παιδιού δεν αντιμετωπίζεται άμεσα επιτυχώς. Θα χρειαστεί να δείξετε υπομονή, επιμονή και θέληση, εφαρμόζοντας τους παραπάνω τρόπους, μέχρι να αποδεχτεί ότι αυτή η κατάσταση είναι απόλυτα φυσιολογική.

 

 

 

 

newsbeast

loading…

This entry was posted on Τετάρτη, 25 Απριλίου, 2018 at 22:08 and is filed under ΠΑΙΔΙ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply