Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ξεκίνησε η απεργία στη ΔΕΗ, πού κατέβηκαν οι διακόπτες

23 Απριλίου, 2018 by Χρήστος Μίμης

Κλιμάκιο της ΓΕΝΟΠ με επικεφαλής τον πρόεδρο Γιώργο Αδαμίδη βρέθηκε τα μεσάνυχτα έξω από την πύλη του μεγαλύτερου Ατμοηλεκτρικού σταθμού της Χώρας, του Αγ. Δημητρίου, όπου ενημέρωσε τους εργαζόμενους της νυχτερινής βάρδιας για τη σημασία και τους στόχους της απεργιακής κινητοποίησης.

Διαβεβαίωσε ότι ο στόχος της απεργίας «δεν είναι να δημιουργηθούν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση της χώρας», διευκρίνισε ότι η επάρκεια του συστήματος είναι μεγάλη αφού «από τα 17.000 MW που είναι η εγκατεστημένη ισχύς, μόνο 5500 έως 6500 MW είναι η ζήτηση, και μάλιστα στη μεγαλύτερη αιχμή, κατά τη διάρκεια του 24ώρου».

«Χωρίς προβλήματα στην ηλεκτροδότηση»

Την ίδια ώρα, κλιμάκια των απεργών με συνδικαλιστικά στελέχη της ΓΕΝΟΠ και του σωματείου Σπάρτακος με συντονισμένη ενέργεια βρέθηκαν έξω από τις πύλες του ΑΗΣ Καρδιάς και του ΑΗΣ Αμυνταίου, όπου ενημέρωσαν τους εργαζόμενους της νυχτερινής βάρδιας που έφθαναν με τα λεωφορεία.

Στο λιγνιτικό κέντρο δυτικής Μακεδονίας τέθηκαν εκτός λειτουργίας τρεις μονάδες: η I & II στον ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου, η 2η στον ΑΗΣ Καρδιάς, ενώ την τελευταία στιγμή άλλαξαν τα σχέδια για τη μονάδα στον ΑΗΣ Αμυνταίου και αποφασίστηκε να παραμείνει συνδεδεμένος στο σύστημα, καθώς τροφοδοτεί την τηλεθέρμανση του ακριτικού δήμου.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ, στο νότιο σύστημα της χώρας έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας λιγνιτική μονάδα στον ΑΗΣ Μεγαλόπολης και μονάδα Φυσικού αερίου στο Λαύριο.

Οπως δήλωσε ο κ. Αδαμίδης, ο απεργιακός σχεδιασμός υλοποιείται κανονικά, χωρίς να δημιουργηθούν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση της χώρας. «Ζητάμε την απόσυρση του νομοσχεδίου που αποδεδειγμένα θα είναι καταστροφή για τη δυτική Μακεδονία και τη Μεγαλόπολη», τόνισε.


«Θα εξηγήσουμε στους βουλευτές»

Σήμερα το πρωί (Δευτέρα) θα ξεκινήσει η ακρόαση των φορέων στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής και όπως ανέφερε, «θα εξηγήσουμε στους βουλευτές τι σημαίνει για τις λιγνιτοφόρες περιοχές της Φλώρινας και της Μεγαλόπολης η πώληση σε ιδιώτες των καλύτερων και πιο ανταγωνιστικών μονάδων που διαθέτει η ΔΕΗ».

Στην πύλη του ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου παρέμειναν, μέχρι να τεθεί εκτός λειτουργίας η πρώτη μονάδα του σταθμού, ο περιφερειάρχης δυτικής Μακεδονίας Θόδωρος Καρυπίδης, ο δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης καθώς επίσης και περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι της Κοζάνης, όπως και πολλοί εργαζόμενοι. Η ίδια εικόνα επαναλήφθηκε στον ΑΗΣ Καρδιάς και τον ΑΗΣ Αμυνταίου.

Σε ό,τι αφορά στα ορυχεία της περιοχής, σύμφωνα με τον προγραμματισμό των απεργών, τα απεργιακά μέτρα θα ξεκινήσουν με την έλευση της πρωινής βάρδιας, στις 07.00.

 

in

This entry was posted on Δευτέρα, 23 Απριλίου, 2018 at 08:16 and is filed under ΕΡΓΑΣΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply