Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ορισμένα σημεία προσοχής για την παιδική παχυσαρκία

21 Απριλίου, 2018 by Σταματίνα

Δεν υπάρχουν μεγάλα μυστικά, παρά μόνο στοχευμένες κινήσεις για να εξαλείψετε τις πιθανότητες να γίνει το παιδί σας παχύσαρκο. Πάμε να δούμε ποιες είναι αυτές:

Μια ευεργετική ιδιότητα του θηλασμού είναι ότι αποτελεί εχθρό της παχυσαρκίας, με την έννοια ότι όσα μωρά θηλάζουν, έχουν μικρότερες πιθανότητες να αποκτήσουν περιττά κιλά, σε σχέση με εκείνα που πίνουν μόνο γάλα του εμπορίου.

Μάθετε να δίνετε γάλα στο παιδί μόνο όταν πεινάει και το επιζητά και όχι όταν θεωρείτε από μόνοι σας ότι πρέπει να φάει.

Γενικότερα, μην το πιέζετε να τρώει με το ζόρι όλο το φαγητό του, έτσι ώστε να μάθει να αναγνωρίζει και να λειτουργεί με τα σήματα κορεσμού που στέλνει το σώμα του.

Πολύ μεγάλη προσοχή στα σνακ με λιπαρά, στους χυμούς με ζάχαρη και γλυκαντικά, καθώς και σε τροφές με κορεσμένα λιπαρά. Όλα αυτά, απαγορεύονται δια ροπάλου σε αυτές τις ηλικίες!

Ενθαρρύνετε το παιδί σας να κινείται και να είναι δραστήριο από μικρή ηλικία. Είναι αυτονόητο ότι μειώνονται δραστικά οι πιθανότητες παχυσαρκίας για όσα παιδιά απολαμβάνουν να είναι ενεργητικά.

Τέλος, ύπνος και παχυσαρκία δεν πάνε μαζί. Αν το παιδί έχει τη δυνατότητα να κοιμάται 10-11 ώρες ημερησίως, πολύ πιο δύσκολα θα αποκτήσει περιττά κιλά.

 

 

 

 

 

newsbeast

loading…

This entry was posted on Σάββατο, 21 Απριλίου, 2018 at 10:04 and is filed under ΠΑΙΔΙ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply