Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

 «Φουσκώνουν» οι τιμές της αμόλυβδης- Πάνω από το 1,80 ευρώ στις Κυκλάδες! 

19 Απριλίου, 2018 by Σταματίνα

Παιχνίδια με τις τιμές του «μαύρου» χρυσού κάνουν οι Σαουδάραβες, καλοβλέποντας τα 80 ή και τα 100 δολάρια το βαρέλι!

Σύμφωνα με πηγές που μίλησαν στο Reuters, οι Σαουδάραβες δεν έχουν καμία διάθεση να αλλάξουν τη συμφωνία που προβλέπει «κόφτη» στην παραγωγή του πετρελαίου, κάτι που αναμένεται ότι θα επιβεβαιωθεί στη Σύνοδο του Ιουνίου. «Κοιτάξτε τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις και τα projects που θέλουν να κάνουν, αλλά και τον πόλεμο στην Υεμένη. Πώς θα πληρώσουν για όλα αυτά; Χρειάζονται υψηλότερες τιμές», σημειώνει πηγή του ΟΠΕΚ.

Ήδη το ΔΝΤ αναθεώρησε τις προβλέψεις του για φέτος, ανεβάζοντας τον πήχη κατά 12 ολόκληρα δολάρια, δηλαδή στα περίπου 62 δολάρια το βαρέλι, αλλά διεθνείς αναλυτές κινούνται πιο κοντά στα επίπεδα των 67 δολαρίων. Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Καλλίτερα οικονομικά αποτελέσματα για τις χώρες που παράγουν πετρέλαιο και πίεση στις χώρες που εισάγουν, όπως η Ελλάδα.

Αφήνοντας κανείς στην άκρη τη ζημιά στο ΑΕΠ, από ένα νέο ράλι των διεθνών τιμών του πετρελαίου, το πλήγμα στις τσέπες των καταναλωτών από τα «παιχνίδια» των Σαουδαράβων, είναι προφανές και εμφανές. Ήδη, όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία του Παρατηρητηρίου Τιμών, οι λιανικές τιμές των καυσίμων τραβάνε τον ανήφορο και είναι ενδεικτικό ότι στις Κυκλάδες η μέση τιμή της απλής αμόλυβδης έχει ξεπεράσει τα 1,80 ευρώ/ λίτρο!!!

Η μέση τιμή της αμόλυβδης διαμορφώνεται στα 1,562 ευρώ/ λίτρο έναντι 1,524 ευρώ πριν από ένα μήνα, αλλά σε 31 Νομούς της χώρας η μέση τιμή διαμορφώνεται σε υψηλότερα επίπεδα. Εκτός από τις Κυκλάδες, στα ύψη είναι οι τιμές και σε Σάμο (1,718 ευρώ), Δωδεκάνησα (1,703 ευρώ), Ευρυτανία (1,651 ευρώ), Κρήτη (ως 1,629 ευρώ), Κεφαλλονιά (1,628 ευρώ), Λέσβο (1,626 ευρώ).

 

 

 

 

iefimerida

loading…

This entry was posted on Πέμπτη, 19 Απριλίου, 2018 at 15:04 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply