Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Η Cambridge Analytica είχε πρόσβαση στα ιδιωτικά μηνύματα χρηστών του Facebook

15 Απριλίου, 2018 by Σταματίνα

Αποκαλύψεις για το εύρος των ιδιωτικών δεδομένων που χρησιμοποίησε η Cambridge Analytica, χωρίς οι χρήστες να το γνωρίζουν, φέρνει στη δημοσιότητα ο Guardian.

Συγκεκριμένα, εκτός από τις δημόσιες αναρτήσεις και τις ενημερώσεις του timeline, η εφαρμογή του Αλεξάντρ Κόγκαν «This Is Your Digital Life» φαίνεται πως είχε πρόσβαση και σε ιδιωτικά μηνύματα, στο inbox των χρηστών, σύμφωνα με το δημοσίευμα. Αυτό σημαίνει ότι όσοι εγκατέστησαν την εφαρμογή του Κόγκαν, επέτρεψαν και την πρόσβαση σε ιδιωτικά μηνύματα που έστελναν και λάμβαναν από επαφές τους.

Ο Μαρκ Ζάκερμπεγκ μιλώντας χθες για δεύτερη μέρα στο Κογκρέσο παραδέχτηκε ότι και ο ίδιος ήταν μεταξύ των 87 εκατομμυρίων χρηστών του Facebook, της εταιρείας του, τα προσωπικά δεδομένα των οποίων χρησιμοποιήθηκαν παρανόμως από την εταιρεία πολιτικών συμβούλων Cambridge Analytica.

Ταυτόχρονα όμως ο διευθύνων σύμβουλος του μεγαλύτερου ιστοτόπου κοινωνικής δικτύωσης στον κόσμο απέρριψε τις κατηγορίες ότι οι χρήστες δεν έχουν επαρκή έλεγχο επί των δεδομένων τους στην πλατφόρμα.

«Κάθε φορά που κάποιος επιλέγει να μοιραστεί κάτι στο Facebook… γίνεται ένας έλεγχος. Ακριβώς εκείνη τη στιγμή. Δεν θάβεται κάπου στις ρυθμίσεις, αλλά είναι ακριβώς εκεί», είπε ο 33χρονος δισεκατομμυριούχος στην κατάθεσή του στην Επιτροπή Ενέργειας και Εμπορίου της Βουλής των Αντιπροσώπων.

 

 

 

 

newsbeast

loading…

This entry was posted on Κυριακή, 15 Απριλίου, 2018 at 15:06 and is filed under ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply