Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το θέμα των 2 Ελλήνων στρατιωτικών

12 Απριλίου, 2018 by Χρήστος Μίμης

Στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που θα διεξαχθεί από τις 16 ως και
τις 19 Απριλίου, θα συζητηθεί η παρατεινόμενη κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.

Aυτό αποφασίστηκε σήμερα από την προπαρασκευαστική συνάντηση των γενικών γραμματέων των Πολιτικών Ομάδων και αναμένεται να εγκριθεί αύριο το πρωί από τη Διάσκεψη των Προέδρων του ΕΚ.

Σχετικές προτάσεις, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της GUE/NGL, είχαν κατατεθεί από τις Ευρωομάδες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και της Αριστεράς. Οι άλλες πολιτικές ομάδες συμφώνησαν με την πρόταση των δύο Ευρωομάδων.

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Μαρία Σπυράκη τόνισε ότι η πρόταση προέρχονταν από το @EPPGroup μετά από παρεμβαση του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Σύνοδο. Ανάλογο αίτημα κατέθεσε και ο Δημ. Παπαδημούλης.


Η συζήτηση που θα λάβει χώρα στην Ολομέλεια έχει τίτλο «Η παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του κράτους δικαίου στην περίπτωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που συνελήφθησαν και κρατούνται στην Τουρκία».

iefimerida

This entry was posted on Πέμπτη, 12 Απριλίου, 2018 at 08:01 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply