Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Εκπληκτικό: Η Apple δίνει στα τσιπάκια των MAC, το όνομα αυτής της ελληνικής πόλης!

4 Απριλίου, 2018 by Σταματίνα

Η Apple σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τα δικά της τσιπς στους υπολογιστές της Mac ξεκινώντας από το 2020 και αντικαθιστώντας τους επεξεργαστές της Intel, ανέφερε το Bloomberg τη Δευτέρα, επικαλούμενο ανθρώπους εξοικειωμένους με το θέμα.

Η πρωτοβουλία, με το κωδικό όνομα «Kalamata» (ναι, το όνομα παραπέμπει στην ελληνική πόλη, άγνωστο γιατί), είναι ακόμη σε πρώιμο αναπτυξιακό στάδιο, αλλά αποτελεί μέρος μιας μεγαλύτερης στρατηγικής για ομοιόμορφη και αδιάλειπτη λειτουργία των συσκευών της οικογένειας Apple, αναφέρει το δημοσίευμα.

Ο αναλυτής Κέβιν Κασίντι, ανέφερε πως πιστεύει ότι η αγορά «αντέδρασε υπερβολικά» στο δμοσίευμα για τα σχέδια της Apple και πως οι προοπτικές της Intel παραμένουν καλές. «Δεν περιμένουμε από άλλους κατασκευαστές PC να εξετάσουν το ενδεχόμενο να σχεδιάσουν τα δικά τους CPU» ανέφερε.

Άλλοι αναλυτές δήλωσαν πως η Apple πιθανώς θα αντικαταστήσει τα τσιπς της Intel με την πάροδο του χρόνου.

«Ενώ είναι πιθανό η Apple να αντικαταστήσει την Intel σε ορισμένες από τις κατηγορίες προϊόντων χαμηλής κατηγορίας, πιστεύουμε ότι θα είναι δύσκολο για την Apple να αντικαταστήσει εντελώς της Intel μέχρι το 2020, ειδικά στις προσφορές της κατηγορίας των high-end» δήλωσε ο αναλυτής της Summit Insights, Κινγκάι Τσαν.

Η πόλη της Καλαμάτας. 

Τα Mac αποτελούν ένα μικρό κομμάτι της συνολικής οικονομικής εικόνας της Apple, με πωλήσει 19,2 εκατομμυρίων μονάδων πέρυσι και αντιπροσωπεύοντας το 11% των εσόδων της Apple κατά 229,2 δισεκατομμύρια δολάρια για το οικονομικό έτος 2017.

Μια άλλη άποψη της πόλης της Καλαμάτας.

Ωστόσο, ενώ η αγορά των φορητών υπολογιστών και των επιτραπέζιων υπολογιστών, έχουν μειωθεί με την άνοδο των smartphones και των tablet, οι πωλήσεις των Mac αυξήθηκαν κατά 4% το 2017.

 

 

 

 

iefimerida

loading…

This entry was posted on Τετάρτη, 4 Απριλίου, 2018 at 15:03 and is filed under ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply