Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Γερμανικό ΥΠΟΙΚ: Πρώτα οι μεταρρυθμίσεις, μετά το αναπτυξιακό σχέδιο της Ελλάδας 

4 Απριλίου, 2018 by Σταματίνα

Το θέμα για την Ελλάδα τώρα είναι πρώτα η υλοποίηση των συμφωνηθέντων μεταρρυθμιστικών βημάτων και πάνω σε αυτό εργάζεται η Ελλάδα, δήλωσε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών.

«Η τρίτη αξιολόγηση του προγράμματος έχει ολοκληρωθεί, η τέταρτη αξιολόγηση τρέχει. Οι Θεσμοί θα μας ενημερώσουν για την πρόοδο υλοποίησης», δήλωσε ο Ντένις Κόλμπεργκ στο ΑΠΕ, όταν ρωτήθηκε για το δημοσίευμα της Handelsblatt, περί σχεδίου του ESM και της Γαλλίας για την ελάφρυνση του χρέους.

«Στόχος τώρα είναι να ολοκληρωθεί καλά το πρόγραμμα προσαρμογής το οποίο τρέχει ακόμη ως τον Αύγουστο. Η Ελλάδα έχει υλοποιήσει αποφασιστικά μεταρρυθμιστικά βήματα και έχει καταφέρει έτσι σημαντική πρόοδο, η οικονομία αναπτύσσεται πάλι, η υψηλή ανεργία μειώνεται. Σημαντικό είναι το αναπτυξιακό σχέδιο, το οποίο η Ελλάδα θέλει να υποβάλει στην επόμενη συνεδρίαση του Eurogroup τον Απρίλιο», συνέχισε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών.

Το σχέδιο αυτό, κατέληξε, θα πρέπει μετά το τέλος του προγράμματος να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για βιώσιμη ανάπτυξη και μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα χρέους.

 

 

 

 

iefimerida

loading…

This entry was posted on Τετάρτη, 4 Απριλίου, 2018 at 20:03 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply