Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Βαριέσαι και τεμπελιάζεις; Είναι δείγμα υψηλής νοημοσύνης, σύμφωνα με έρευνα

4 Απριλίου, 2018 by Σταματίνα

«Πάλι τεμπελιάζεις;». Πόσες φορές ακούσαμε αυτή την ατάκα από τη μαμά μας όταν ήμασταν παιδιά.

Τείνουμε να πιστεύουμε ότι οι «τεμπέληδες» και οι άνθρωποι που βαριούνται, δεν είναι και πολύ έξυπνοι. Αντίθετα, ότι όσοι έχουν μυαλό, είναι πιο δραστήριοι.

Ωστόσο, έρχεται η επιστήμη να ανατρέψει αυτό μας το σκεπτικό.

Φαίνεται ότι οι πνευματώδης άνθρωποι σπαταλούν πιο πολύ χρόνο χωρίς να κάνουν τίποτα από τους άλλους. Σύμφωνα με αμερικάνικη έρευνα, οι άνθρωποι με υψηλότερο δείκτη IQ βαριούνται πιο εύκολα, κάτι που τους οδηγεί να σπαταλούν πιο πολύ χρόνο στις σκέψεις τους.

Οι δραστήριοι άνθρωποι μπορεί να είναι πιο «σωματικοί τύποι» καθώς θέλουν να τονώσουν το μυαλό του με εξωτερικές δραστηριότητες, είτε για να δραπετεύσουν από τις σκέψεις τους είτε επειδή δεν έχουν να κάνουν κάτι άλλο.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Florida Gulf Coast έδωσαν ένα κλασσικό τεστ σε ένα γκρουπ φοιτητών.

Το ερωτηματολόγιο με την «ανάγκη για γνωστική λειτουργία» ρωτούσε τους συμμετέχοντες να εκτιμήσουν πόσο συμφωνούν με προτάσεις όπως «απολαμβάνω ένα έργο όπου πρέπει να σκεφτείς νέες λύσεις για ένα πρόβλημα» και «σκέφτομαι πολύ σκληρά».

Οι ερευνητές διάλεξαν 30 «στοχαστές» και 30 «μη-στοχαστές». Και οι δύο ομάδες φόρεσαν μια συσκευή στους καρπούς τους που κατέγραφαν τις κινήσεις τους και τα επίπεδα δραστηριότητας, παρέχοντας δεδομένα για το πόσο φυσικά δραστήριοι ήταν.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι το σκεπτόμενο γκρουπ ήταν λιγότερο δραστήριο από το άλλο. Αντίθετα, οι μη σκεπτόμενοι ήθελαν να γεμίσουν τον χρόνο τους με φυσική δραστηριότητα. Τα ευρήματα της μελέτης θεωρήθηκαν πολύ σημαντικά.

Το μειονέκτημα, βέβαια, για τους ανθρώπους που είναι έξυπνοι αλλά τεμπελιάζουν, είναι η καθιστική ζωή. Θα πρέπει λοιπόν να εντείνουν τη δραστηριότητά τους ώστε να βελτιώσουν την υγεία τους.

 

 

 

 

 

bovary

loading…

This entry was posted on Τετάρτη, 4 Απριλίου, 2018 at 23:02 and is filed under ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply