Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Κρατούμενοι μέθυσαν δεσμοφύλακα και τους άφησε να φύγουν -Τον έπεισαν ότι θα φέρουν κι άλλο αλκοόλ

2 Απριλίου, 2018 by Σταματίνα

Υποτίθεται ότι πρόκειται για φυλακή υψίστης ασφαλείας. Προφανώς, αυτό ισχύει μόνο όταν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι είναι νηφάλιοι.

Δύο κρατούμενοι κατάφεραν να αποδράσουν από τις φυλακές La Picota στην Μπογκοτά, αφού πρώτα μέθυσαν τον δεσμοφύλακα, τον έπεισαν να τους αφήσει να φύγουν για να πάνε να αγοράσουν κι άλλο αλκοόλ! Εννοείται πως δεν επέστρεψαν ποτέ και τώρα η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό.

Αλλοι σωφρονιστικοί υπάλληλοι ανέφεραν ότι ο συνάδελφός τους αρνήθηκε να περάσει από αλκοτέστ, ενώ η αναπνοή του μύριζε αλκοόλ. Σύμφωνα με τον διευθυντή της φυλακής, είναι συνήθης η παραγωγή αλκοόλ μέσα στη φυλακή, παρά τους συχνούς ελέγχους.

Οι δύο δραπέτες είναι ο Τζον Γκουτιέρεζ Ρινκόν, αντάρτης του FARC που είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 40 ετών για απαγωγή το 2003 και ο Ολμέδο Βάργκας, που πρόσφατα αποχώρισε από τη FARC και περίμενε να δικαστεί για κλοπή.

Με δεδομένο ότι οι αρχές δεν εντόπισαν οποιαδήποτε ζημιά στις πύλες της φυλακής, εκτιμούν ότι ο σωφρονιστικός υπάλληλος τους βοήθησε να αποδράσουν. Αλλωστε, σε αυτό το συμπέρασμα τους οδηγούν και οι μαρτυρίες συναδέλφων του εμπλεκόμενου, που είπαν ότι είδαν τους δύο κρατούμενους να τα πίνουν με έναν δεσμοφύλακα και πως τον έπεισαν να τους αφήσει να φύγουν με την υπόσχεση ότι θα επιστρέψουν με νέες προμήθειες σε αλκοόλ.

 

 

 

 

BBC

loading…

This entry was posted on Δευτέρα, 2 Απριλίου, 2018 at 20:02 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply