Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Αντωνιάδης Ιωάννης: Πολιτικές διώξεις στο νοσοκομείο Φλώρινας

2 Απριλίου, 2018 by Χρήστος Μίμης

Ερώτηση του βουλευτή Φλώρινας

 
Προς: Τον Υπουργό Υγείας
 
Θέμα: Πολιτική δίωξη συνιστά η ξαφνική μετακίνηση της Διευθύντριας της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού του ΓΝ Φλώρινας στο ΓΝ Γεννηματάς Θεσσαλονίκης όπου δεν προβλέπεται η ειδικότητά της και χωρίς αίτηση της ενδιαφερόμενης


Κύριε Υπουργέ,
Με πρακτικές που θυμίζουν άλλες σκοτεινές εποχές, ενημερώθηκε μέσω της Διαύγειας η διευθύντρια της μονάδας Τεχνητού Νεφρού του ΓΝ Φλώρινας πως μετακινείται άμεσα στο νοσοκομείο Γεννηματάς της Θεσσαλονίκης. Η μετακίνηση γίνεται ξαφνικά, με απόφαση του Διοικητή της 3ης ΥΠΕ Μακεδονίας, χωρίς να την έχει ζητήσει η ενδιαφερόμενη, χωρίς να υπάρχει η γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου του νοσοκομείου, αλλά ούτε και του Διοικητικού Συμβουλίου (ενέργεια που αποτελεί θεσμικό ατόπημα), ενώ στο νοσοκομείο όπου μετακινείται δεν προβλέπεται από το οργανόγραμμα θέση στην ειδικότητά της. Ο μοναδικός νεφρολόγος του Γεννηματάς κατά το παρελθόν, έκανε εξωτερικά ιατρεία και στη συνέχεια λόγω έλλειψης αντικειμένου μετακινήθηκε στο νοσοκομείο της Κατερίνης όπου υπήρχαν αιμοκαθαιρόμενοι.


Με τη μετακίνηση της νεφρολόγου και διευθύντριας της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού, το νοσοκομείο Φλώρινας, μένει με ένα μόνο επικουρικό γιατρό για 35 ασθενείς και εξωτερικά ιατρεία. Από την άλλη, όπως προανέφερα, με βάση το οργανόγραμμα του Γεννηματάς (ΦΕΚ 3485/Β/2012) δεν υπάρχει μονάδα αιμοκάθαρσης, αλλά μόνο εξωτερικά ιατρεία και μάλιστα μόνο δύο ημέρες την εβδομάδα. Γνωρίζουμε πως οι παθολόγοι είναι παράνομο να καλύψουν τη Μονάδα Αιμοκάθαρσης λόγω εξαιρετικής εξειδίκευσης του αντικειμένου, όπως και οι ίδιοι ομολογούν δημόσια. Ως εκ τούτου, η Μονάδα Αιμοκάθαρσης αφήνεται ακέφαλη από τη διευθύντριά της και αποδυναμώνεται μια παραμεθόρια περιοχή.
Πώς είναι δυνατόν να προτείνεται η μετακίνηση γιατρών από ένα νοσοκομείο που έχει ανάγκη από γιατρούς, όταν γνωρίζετε πολύ καλά τις δυσκολίες που παρατηρούνται στην έλευση γιατρών από άλλες περιοχές της χώρας.
Το ωραίο της υπόθεσης είναι ότι μόλις πριν από μία εβδομάδα ανακοινώθηκε με τυμπανοκρουσίες η δημιουργία 11 νέων θέσεων ιατρών στο νοσοκομείο Φλώρινας. Προφανώς είχαν κατά νου 11 πολιτικές διώξεις. Η πρώτη ήδη ξεκίνησε. Αναμένουμε και τις υπόλοιπες.
Κατόπιν των ανωτέρω,

 
Ερωτάται ο κ. Υπουργός

  1. Θα επιτρέψετε να γίνονται μεταθέσεις για πολιτικούς λόγους στην Ελλάδα του 21ου αιώνα;
  2. Θα ζητήσετε άμεσα την παραίτηση του διοικητή της 3ης ΥΠΕ Μακεδονίας κ. Κίρκου;
  3. Γιατί τόσα χρόνια δεν ενισχύσατε την περιοχή μας, μετακινώντας νεφρολόγους στη Μονάδα Αιμοκάθαρσης του Γεν. Νοσοκομείου Φλώρινας;

 
Ο Ερωτών Βουλευτής
  
Γιάννης Αντωνιάδης

This entry was posted on Δευτέρα, 2 Απριλίου, 2018 at 19:06 and is filed under ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ, ΦΛΩΡΙΝΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply