Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

 Ανάπτυξη 4,2% προβλέπει το ΔΝΤ για την Κύπρο -Τα επόμενα δύο χρόνια

31 Μαρτίου, 2018 by Σταματίνα

Ανάπτυξη της τάξης του 4% έως 4.2% στην Κύπρο για τα επόμενα δύο χρόνια προβλέπει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Ωστόσο, επισημαίνει ότι το χρέος του ιδιωτικού τομέα παραμένει εξαιρετικά υψηλό. Οι εκτιμήσεις διατυπώνονται σε ανακοίνωση της ομάδας εμπειρογνωμόνων του ΔΝΤ, που επισκέφθηκε την Κύπρο από τις 19 έως τις 30 Μαρτίου για την καθιερωμένη ετήσια επιθεώρηση της οικονομίας των χωρών μελών του Ταμείου.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι η οικονομική ανάπτυξη εξακολουθεί να επιταχύνεται, υποστηριζόμενη από κατασκευαστικές, τουριστικές και επαγγελματικές υπηρεσίες. Η ανεργία μετριάστηκε περαιτέρω, η δημοσιονομική κατάσταση βελτιώθηκε σημαντικά και το δημόσιο χρέος μειώθηκε κάτω από το 100% του ΑΕΠ.

Παράλληλα , οι εμπειρογνώμονες του ΔΝΤ εισηγούνται την ανάγκη επανεκκίνησης στοχευμένων διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.

Πέραν από τις θετικές προβλέψεις, επισημαίνεται ότι «η ικανότητα αποπληρωμής του Ταμείου θα μπορούσε να αποδυναμωθεί, εάν δημιουργηθούν σημαντικές ενδεχόμενες υποχρεώσεις από τα περιουσιακά στοιχεία των τραπεζών».

Η υπερβολική προσφορά πολυτελών ακινήτων, σημειώνεται, θα δημιουργούσε νέα «φούσκα» ακινήτων και θα αποδυνάμωνε τη δημοσιονομική πειθαρχία με την απόδοση στις πιέσεις και στις δαπάνες.

 

 

 

 

ΑΠΕ

loading…

This entry was posted on Σάββατο, 31 Μαρτίου, 2018 at 16:02 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply