Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Στα 2.300 το ποσό ανάληψης μετρητών

28 Φεβρουαρίου, 2018 by Χρήστος Μίμης

Νέα χαλάρωση των capital controls από την Πέμπτη

Ανάσα για τους πολίτες με την αύξηση του ορίου ανάληψης μετρητών από τις τράπεζες και τη γενικότερη χαλάρωση των capital controls.

Συγκεκριμένα, αυξάνεται από την 1η Μαρτίου το ποσό ανάληψης μετρητών από 1.800 ευρώ σε 2.300. Δηλαδή στο εξής κάθε πολίτης μπορεί να παίρνει από τον λογαριασμό του το ποσό των 2.300 ευρώ σωρρευτικά μέσα σε ένα μήνα.

Σύμφωνα με την απόφαση του υπουργού Οικονομικών που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, επιτρέπεται η πραγματοποίηση ανάληψης μετρητών έως του ποσού των 2.300 ευρώ, ανά ημερολογιακό μήνα, ανά καταθέτη, ανά πιστωτικό ίδρυμα, από τα ιδρύματα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.


Με την ίδια απόφαση αυξάνεται το ποσό μεταφοράς ευρώ ή ξένου νομίσματος στο εξωτερικό από 2.000 ευρώ σε 2.300. Συγκεκριμένα, επιτρέπεται η μεταφορά χαρτονομισμάτων σε ευρώ ή/και σε ξένο νόμισμα ανά φυσικό πρόσωπο και ανά ταξίδι στο εξωτερικό. Ενα μέτρο που μπορεί να βοηθήσει ιδιαίτερα τους φοιτητές του εξωτερικού αλλά και όσους ταξιδεύουν για τουρισμό.

Επίσης αίρονται οι περιορισμοί στο άνοιγμα νέων λογαριασμών. Συγκεκριμένα, επιτρέπεται το άνοιγμα λογαριασμού από φυσικό ή νομικό πρόσωπο ή άλλη οντότητα καθώς και η προσθήκη συνδικαιούχου σε υφιστάμενο λογαριασμό σε πιστωτικό ίδρυμα, ανεξαρτήτως της δημιουργίας νέου κωδικού πελάτη.

Διευκολύνεται περαιτέρω η μεταφορά κεφαλαίων προς το εξωτερικό από τα πιστωτικά ιδρύματα και τα ιδρύματα πληρωμών. Συγκεκριμένα, επιτρέπεται η αποδοχή και εκτέλεση εντολών μεταφοράς κεφαλαίων προς το εξωτερικό έως του ποσού των 2.000 ευρώ, ανά κωδικό πελάτη και ανά ημερολογιακό δίμηνο.

τα ΝΕΑ

loading…

This entry was posted on Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου, 2018 at 20:36 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply