Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Οι νέες αντικειμενικές αξίες το μεγαλύτερο «αγκάθι» στις συζητήσεις με τους δανειστές 

28 Φεβρουαρίου, 2018 by Σταματίνα

Το πιο δύσκολο τεχνικό θέμα, από τα προαπαιτούμενα της τέταρτης αξιολόγησης του προγράμματος, είναι η θέσπιση των νέων αντικειμενικών αξιών.

Οι αρμόδιοι υπουργοί και οι εκπρόσωποι των δανειστών ανταλλάσσουν απόψεις, για το πώς θα προχωρήσει πιο γρήγορα αυτό το ζήτημα, δήλωσε κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών, έπειτα από τη συνάντηση με τους επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών.

Η ίδια πηγή ανέφερε ότι ο Σταύρος Κοντονής έδωσε στοιχεία για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς- μία από τις δύο εκκρεμότητες για να κλείσει και τυπικά η τρίτη αξιολόγηση. «Πάμε πολύ καλύτερα στο γεωγραφικό κριτήριο», ανέφερε ο ανώτατος παράγοντας του ΥΠΟΙΚ.

Σε ερώτηση για το αν συζητήθηκε το θέμα του αφορολόγητου, η ίδια πηγή ανέφερε «Δεν μιλάμε ούτε για επόμενη ημέρα, ούτε για χρέος, μόνο για προαπαιτούμενα» και συμπλήρωσε ότι από το καλοκαίρι έχει αλλάξει προς το καλύτερο η στάση του ΔΝΤ.

Σε ό,τι αφορά τον εξωδικαστικό συμβιβασμό, ο αξιωματούχος επί της ουσίας παρέπεμψε τη συζήτηση στον όταν ορισθεί ο νέος υπουργός Οικονομίας.

Ακόμη, σχολίασε ότι «έχει πολύ δρόμο ακόμη» η δημιουργία Bad Bank για τα «κόκκινα» δάνεια. «Θα δούμε και τα stress tests. Δεν είναι κάτι που θα συζητηθεί σε αυτό το επίπεδο», συμπλήρωσε.

 

 

 

iefimerida

loading…

This entry was posted on Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου, 2018 at 18:03 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply