Παρά την αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας από τον Moody’s, υπάρχουν ακόμη αμφιβολίες.

Αυτό επισημαίνει το Spiegel, σε δημοσίευμα με τίτλο «Κακοί βαθμοί για την Ελλάδα». Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αμφιβάλλουν για τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική φερεγγυότητα της χώρας μας, σύμφωνα με το γερμανικό δημοσίευμα.

«Η ελληνική οικονομία δεν φαίνεται να βγαίνει από την κρίση. Τόσο η ΕΚΤ όσο και το ΔΝΤ θεωρούν αβέβαιο σε κάθε περίπτωση το κατά πόσο η χώρα θα είναι σύντομα σε θέση να δανείζεται σε διαρκή βάση χρήματα από τις διεθνείς χρηματαγορές», συνεχίζει το Spiegel.

Το δημοσίευμα κάνει αναφορά και στο Eurogroup της περασμένης Δευτέρας- κατά τη διάρκεια του οποίου υπήρξε αντιπαράθεση μεταξύ του Μάριο Ντράγκι και του Ευκλείδη Τσακαλώτου.

Ο επικεφαλής της ΕΚΤ, γράφει το Spiegel, προειδοποίησε τους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης ότι η πιστοληπτική αξιοπιστία της Ελλάδας πλήττεται όταν η ίδια δεν είναι αποφασισμένη να προχωρήσει σε περαιτέρω μεταρρυθμίσεις. «Η διστακτικότητά της έχει προκαλέσει ”αστάθεια στις αγορές”, ανέφερε ο Ντράγκι. Η χώρα δεν υλοποιεί όλα όσα έχει δεσμευθεί να υλοποιήσει, για παράδειγμα στο θέμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών».

Επικριτικός ήταν και ο Πολ Τόμσεν, καθώς ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Τομέα στο ΔΝΤ ανέφερε ότι το Ταμείο αναθεωρεί διαρκώς προς τα πάνω τις προοπτικές ανάπτυξης όλων των χωρών της ευρωζώνης, πλην της Ελλάδας. «Η χώρα εξακολουθεί να απογοητεύει στο πεδίο της ανάπτυξης».

Ο κ. Τσακαλώτος είπε στους ομολόγους του ότι οι δυσκολίες είναι εκτός του ελέγχου της ελληνικής κυβέρνησης, αναφέρει το Spiegel και σε αυτό ο Πιερ Μοσκοβισί τον υποστήριξε, λέγοντας ότι η Αθήνα έκανε ό,τι μπορούσε για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του.

 

 

 

 

 

Deutsche Welle

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.