Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Η Τουρκία προκαλεί στέλνοντας γεωτρύπανο

23 Φεβρουαρίου, 2018 by Χρήστος Μίμης

Ζητά συνδιαχείριση για το οικόπεδο 3

Η Λευκωσία έχει ξεκινήσει μαραθώνιο διπλωματικών ενεργειών προκειμένου να αντιμετωπίσει τις τουρκικές προκλήσεις και να συνεχίσει τις έρευνες και την αξιοποίηση των ενεργειακών κοιτασμάτων της, τη στιγμή που η Τουρκία ρίχνει λάδι στη φωτιά αξιώνοντας συνδιαχείριση και δηλώνοντας έτοιμη να σύρει το δικό της γεωτρύπανο στην ανατολική Μεσόγειο.

Χθες στην Κύπρο πραγματοποιήθηκε συμβούλιο πολιτικών αρχηγών. Καταδικάστηκε η τουρκική προκλητικότητα και εκφράστηκε η στήριξη στην κυβέρνηση Αναστασιάδη. Αμέσως μετά ο Κύπριος Πρόεδρος συναντήθηκε με την πρέσβειρα των ΗΠΑ στη Λευκωσία Κάθλιν Ντόχερτι, η οποία εξερχόμενη του Προεδρικού Μεγάρου δήλωσε: «Είχαμε μια πολύ καλή συζήτηση για τα γεγονότα που συμβαίνουν, περιλαμβανομένου του ζητήματος των υδρογονανθράκων, και μετέφερα στον πρόεδρο ότι οι ΗΠΑ νιώθουν πολύ έντονα ότι η Κυπριακή Δημοκρατία έχει το δικαίωμα να εξερευνά και να αξιοποιεί τους πόρους στην ΑΟΖ».


Ο Κυρ. Μητσοτάκης

Ο Νίκος Αναστασιάδης είχε χθες και τηλεφωνική επικοινωνία με τον Κυρ. Μητσοτάκη, ο οποίος τον διαβεβαίωσε ότι θα καταβάλει κάθε προσπάθεια, στο πλαίσιο και του ΕΛΚ, προκειμένου να αναδειχθεί η τουρκική προκλητικότητα. Το θέμα των προκλήσεων της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ, όπως ανακοίνωσε και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλτ Τουσκ προς τους ηγέτες των 27 χωρών-μελών θα συζητηθεί στην άτυπη συνεδρίαση της συνόδου της Ε.Ε. Η Τουρκία όμως συνεχίζει ακάθεκτη τις προκλήσεις της. Ετοιμάζεται να στείλει εντός Μαρτίου το γεωτρύπανο που αγόρασε στην ανατολική Μεσόγειο για έρευνες, ενώ διατηρεί πολεμικά της πλοία στο οικόπεδο 3, παρεμποδίζοντας το γεωτρύπανο της ΕΝΙ.

Δημοκρατία

This entry was posted on Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου, 2018 at 11:03 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply