Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Λαβρόφ: Ανησυχούμε για την αυξανόμενη επιρροή του ISIS στο Αφγανιστάν 

21 Φεβρουαρίου, 2018 by Σταματίνα

Εντονη ανησυχία για την ιδιαίτερα αυξανόμενη επιρροή του «Ισλαμικού Κράτους» στο Αφγανιστάν εκφράζει η Ρωσία δια στόματος του υπουργού Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ.

Ο Λαβρόφ μετά από συνάντηση του με τον Πακιστανό ομόλογο του Χαουάτζα Μουχάμαντ Ασίφ, επεσήμανε ότι οι στρατιωτικοί των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ προσπαθούν να υποβαθμίσουν την παρουσία της τζιχαντιστικής οργάνωσης στη χώρα.

«Μας ανησυχεί το ότι δυστυχώς οι στρατιωτικοί των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, οι οποίοι βρίσκονται στο Αφγανιστάν, προσπαθούν με κάθε τρόπο να αποσιωπήσουν και να αρνηθούν την παρουσία του «Ισλαμικού Κράτους» στο Αφγανιστάν», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Σεργκέι Λαβρόφ, λέγοντας ότι «σύμφωνα με τα δικά μας στοιχεία η παρουσία αυτή του Ισλαμικού Κράτους στο βόρειο και το ανατολικό Αφγανιστάν είναι ιδιαίτερα σοβαρή, καθώς υπάρχουν χιλιάδες συμμορίτες».

Ο υπουργός Εξωτερικών του Πακιστάν, Χαουάτζα Μουχάμαντ Ασίφ

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, είπε επίσης ότι η παρουσία αυτή αυξάνει τις πιθανότητες διείσδυσης των τρομοκρατών στην Κεντρική Ασία, από όπου δεν είναι δύσκολο να φθάσουν και στην Ρωσική Ομοσπονδία». Ο Σεργκέι Λαβρόφ είπε επίσης ότι είναι αναγκαίο να ενταθούν οι προσπάθειες ώστε να μην επιτραπεί μια παρόμοια εξέλιξη.Ο Σεργκέι Λαβρόφ, αναφερόμενος στον ρόλο της Οργάνωσης Συνεργασίας της Σαγκάης (ΟΣΣ), της οποίας είναι μέλη το Πακιστάν και η Ινδία ενώ συμμετέχει και το Αφγανιστάν με την ιδιότητα του παρατηρητή, επεσήμανε ότι η ύπαρξη μιας αντιτρομοκρατικής δομής στο πλαίσιο της ΟΣΣ θα καθιστούσε δυνατή την λήψη μέτρων που θα συνέβαλαν στο να περιορισθεί η αυξηση της επιρροής του Ισλαμικού Κράτους στο Αφγανιστάν. Τάχθηκε μάλιστα υπέρ της μεταρρύθμισης της ΟΣΣ, ώστε να μην περιορίζεται στην καταπολέμηση μόνο της τρομοκρατίας, αλλά και της διακίνησης ναρκωτικών καθώς, όπως τόνισε, «δυστυχώς η πολυετής παρουσία των ΗΠΑ και των νατοϊκών στο Αφγανιστάν δεν μείωσαν την τρομοκρατική απειλή, ενώ η απειλή των ναρκωτικών αυξήθηκε πολλαπλώς».

O Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ

 

 

 

iefimerida

loading…

This entry was posted on Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου, 2018 at 19:05 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply