Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

 Ο Ντε Γκίντος μοναδικός υποψήφιος για την αντιπροεδρία της ΕΚΤ -Αποσύρθηκε ο Ιρλανδός 

19 Φεβρουαρίου, 2018 by Σταματίνα

Η Ιρλανδία απέσυρε την υποψηφιότητα του Φίλιπ Λέιν, του διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας, για την αντιπροεδρία της ΕΚΤ. Ετσι, μοναδικός υποψήφιος για τη θέση είναι πλέον ο Ισπανός υπουργός Οικονομικών Λουίς ντε Γκίντος.

«Σήμερα, επιβεβαιώνω ότι δεν θα υποβάλουμε σε ψηφοφορία την υποψηφιότητά του» είπε ο υπουργός Οικονομικών Πασκάλ Ντόναχιου προσερχόμενος στη συνεδρίαση των ομολόγων του στο Γιούρογκρουπ.

Οι υπουργοί Οικονομικών των χωρών της ευρωζώνης πρόκειται να συζητήσουν και να προτείνουν έναν υποψήφιο που θα διαδεχτεί τον Βίκτορ Κονστάνσιο στην αντιπροεδρία της ΕΚΤ τον ερχόμενο Μάιο.

«Σήμερα θα επιλέξουμε αντιπρόεδρο για την ΕΚΤ μία πολύ σημαντική απόφαση. Ενημερώθηκα μόλις πως η υποψηφιότητα του Ιρλανδού Κεντρικού Τραπεζίτη αποσύρθηκε οπότε η μόνη υποψηφιότητα για την θέση είναι του κ. Ντε Γκίντος» σημείωσε προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup ο Μάριο Σεντένο.

«Η ΕΚΤ είναι εξαιρετικά σημαντική για την Ευρώπη καθώς διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην διατήρηση της οικονομικής σταθερότητας στην Ευρωζώνη και μοιραία η σημερινή συνεδρίαση για την επιλογή αντιπροέδρου είναι εξαιρετικά σημαντική για την Ευρώπη» σημείωσε επίσης ο Πρόεδρος του Eurogroup.

 

 

 

 

iefimerida

loading…

This entry was posted on Δευτέρα, 19 Φεβρουαρίου, 2018 at 18:03 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply