Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Τώρα μπορείς να εκφράσεις τα συναισθήματά σου με emoji αρχαίας μαντικής της Κίνας

7 Φεβρουαρίου, 2018 by Σταματίνα

Όσοι χρησιμοποιούν εικονίδια για να εκφράσουν τα συναισθήματά τους στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης πρέπει να χαίρονται διπλά.

Θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να διαλέξουν ανάμεσα σε δύο κατηγορίες με στοιχεία της κινεζικής οστεομαντείας, η οποία χρονολογείται 3.000 χρόνια πριν.

Τα εικονίδια με τις ονομασίες «The Oracle Speaks» και «Chinese Zodiac Oracle» έχουν κείμενα της μαντικής για να τονίσουν κοινές εκφράσεις και αργκό του Διαδικτύου.

Για κάποιους είναι σπάνια ευκαιρία να αποκτήσουν πρόσβαση στην αρχαία τεχνική της μαντικής.

«Τα εικονίδια έχουν μοντέρνα σχέδια για να αναπαριστούν αρχαία στοιχεία στη σημερινή εποχή», δηλώνει ένας χρήστης του Διαδικτύου.
«Είναι τα πιο εκλεπτυσμένα εικονίδια που έχω δει μέχρι σήμερα. Έχουν βαθιές πολιτιστικές αναφορές», λέει άλλος χρήστης.

Δημιουργός τους είναι ο Τσεν Ναν από το τμήμα οπτικού σχεδιασμού επικοινωνίας στο πανεπιστήμιο Τσινγκχουά. Τα τελευταία 20 χρόνια εξερευνά τη καλλιτεχνική πλευρά των επιγραφών της οστεομαντείας.

Σύμφωνα με τον Τσεν, οι επιγραφές αυτές αποτυπώνουν πιστά την εποχή της βασιλείας της Δυναστείας Σανγκ (1600 π.Χ -1046 π.Χ). Είναι σαν να έχεις τοποθετήσει μία κάμερα που καταγράφει την πολιτική, την οικονομία, τον πολιτισμό εκείνης της εποχής. Πρόκειται για πολύτιμες ιστορικές καταγραφές και πολιτιστικά μνημεία.
«Εκτός από την αξία τους στη μελέτη της Ιστορίας, τα εικονογράμματα μάς επιτρέπουν να επικοινωνούμε με τους προγόνους μας. Μπορούμε να νιώσουμε τη σοφία και το χιούμορ τους» λέει ο Τσεν.

Ο Τσεν, ειδικός στη φιλολογία και στο σχέδιο, ανέλυσε τη γεωμετρία του κάθε χαρακτήρα καθώς και όλα τα είδη των αρχαίων εγγράφων και τις ακαδημαϊκές εργασίες, προκειμένου να ολοκληρώσει τη μελέτη του κειμένου.
Από το 2017 τα κινεζικά κείμενα οστεομαντείας έχουν καταχωρηθεί στον Κατάλογο της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

Ο Τσεν ελπίζει ότι το κείμενο δεν θα παραμείνει ένα αρχειακό υλικό, αλλά θα παίξει σημαντικό ρόλο στη ζωή των σημερινών Κινέζων. Ο Τσεν κάνει δώρα στους φοιτητές του για τα γενέθλιά τους. Σχεδιάζει μία εικόνα με το όνομα του καθενός με βάσει κείμενα της οστεομαντείας μαζί με ένα ποίημα ή μια ευχή. Όπως είναι αναμενόμενο τα δώρα του εκτιμώνται δεόντως από τους σπουδαστές.
«Καθώς ανταποκρίνονται στις προτιμήσεις των νέων, οι αρχαίοι χαρακτήρες μπορούν να ικανοποιήσουν την ανάγκη τους να εκφραστούν σε απευθείας σύνδεση», υποστηρίζει ο Τσεν.

 

 

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

loading…

This entry was posted on Τετάρτη, 7 Φεβρουαρίου, 2018 at 23:02 and is filed under ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply