Μετά από 45 χρόνια, από την κατασκευή του έφιππου ανδριάντα του Μεγάλου Αλεξάνδρου από τον διακεκριμένο γλύπτη Γιάννη Παππά και 17 χρόνια, από τότε που περιήλθε στην κυριότητα του Δήμου Αθηναίων, το πολυπόθητο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου θα βρει τη θέση του στη συμβολή των Λεωφόρων Βασιλίσσης Αμαλίας και Βασιλίσσης Oλγας.

Μόνο η τελευταία φάση τοποθέτησης του αγάλματος κράτησε περίπου 2 χρόνια και χρειάστηκαν τουλάχιστον 8 αποφάσεις για να βρεθεί λύση στον γόρδιο δεσμό και το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου να τοποθετηθεί επιτέλους μέχρι τα τέλη Ιουλίου.


«Μετά από 45 χρόνια, από την κατασκευή του έφιππου ανδριάντα του Μ. Αλεξάνδρου από τον διακεκριμένο γλύπτη Γιάννη Παππά και 17 χρόνια, από τότε που περιήλθε στην κυριότητα του Δήμου Αθηναίων, βρέθηκε χώρος για να τοποθετηθεί στην πρωτεύουσα ανάμεσα σε εκατοντάδες αγάλματα και εκείνο του Μεγάλου Στρατηλάτη. Πρέπει επιτέλους να γίνει αντιληπτό ότι όταν δεν σεβόμαστε τον πολιτισμό μας, τις παραδόσεις, τα ιδανικά και δεν τιμούμε τα σύμβολα, όπως αυτό του Μεγάλου Αλεξάνδρου, τότε αφήνουμε περιθώρια στους παραχαράκτες της ιστορίας μας, να τα οικειοποιούνται, όπως κάνουν οι Σκοπιανοί με την τοποθέτηση του αγάλματος του Μ. Αλεξάνδρου στο κρατίδιό τους, αμφισβητώντας μάλιστα την ελληνικότητά του κατά τρόπο προκλητικό», δήλωσε ο πρώην υπουργός Γεώργιος Σούρλας.

ΑΝ. ΒΑΜΒΑΚΑ

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.