Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Πρόστιμα στους Ιταλούς αν δεν εμβολιάζουν τα παιδιά τους

3 Φεβρουαρίου, 2018 by Σταματίνα

Διαμάχες έχει δημιουργήσει στην Ιταλία ο νόμος για τον παιδικό εμβολιασμό.

Με επιστολή της προς την Ιταλίδα υπουργό υγείας Μπεατρίτσε Λορεντσίν, η δήμαρχος της Ρώμης Βιρτζίνια Ράτζι ζήτησε από την υπουργό Υγείας της Ιταλίας Μπεατρίτσε Λορεντσίν να μην απομακρυνθούν από τους παιδικούς σταθμούς τα παιδιά που δεν έχουν εμβολιαστεί, όπως προβλέπει ο νέος νόμος της χώρας.

Βιρτζίνια Ράτζι

Η Βιρτζίνια Ράτζι αναφέρει ότι πρόκειται για απόφαση που έλαβε ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο της Αιώνιας Πόλης και ότι «προέχει η συνέχιση της διδασκαλίας για όλα τα παιδιά, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων μέχρι 6 ετών, τα οποία πρέπει να μπορέσουν να ολοκληρώσουν την σχολική χρονιά».

Ο σχετικός ιταλικός νόμος προβλέπει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό (με δέκα συνολικά εμβόλια), για τα παιδιά και εφήβους μέχρι 16 ετών.

Στους γονείς που δεν συμμορφώνονται, πρέπει να επιβάλλονται πρόστιμα μέχρι 500 ευρώ. Σε ό,τι αφορά την παρουσία στο σχολείο, απαγορεύεται για όσα παιδιά μέχρι 6 ετών δεν έχουν εμβολιαστεί, ενώ επιτρέπεται στην συνέχεια, στο δημοτικό και το γυμνάσιο.

«Δεν μπορούμε να αστειευόμαστε με την υγεία των παιδιών μας. Διαβάζω ότι η δήμαρχος και το δημοτικό συμβούλιο της Ρώμης αποφάσισαν να μετατραπούν σε ένα νέο τεχνικό και επιστημονικό όργανο των δημόσιων θεσμών της χώρας μας», έγραψε, ως απάντηση μέσω Facebook, η Ιταλίδα υπουργός Υγείας Μπεατρίτσε Λορεντσίν.

 

 

 

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

loading…

This entry was posted on Σάββατο, 3 Φεβρουαρίου, 2018 at 16:04 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply