Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Όταν το παιδί ανακαλύπτει τα όρια των γονιών του

10 Ιανουαρίου, 2018 by Σταματίνα

Μέχρι το παιδί να αντιληφθεί και να αποδεχθεί τους κανόνες σωστής συμπεριφοράς του και γενικά ποια είναι τα όρια που δεν πρέπει να υπερβαίνει, πειραματίζεται με διάφορους τρόπους για να καταφέρνει να γίνεται το δικό του. Πάμε να δούμε τις πιο κλασικές μεθόδους που εφαρμόζουν:

Όταν το παιδί αντιληφθεί ότι ένας από τους δυο γονείς είναι πιο «ελαστικός» και αποφεύγει να του βάζει όρια, είναι δεδομένο ότι θα προσπαθεί με διάφορους τρόπους να περνάει το δικό του. Ασυνείδητα δηλαδή εκμεταλλεύεται την υποχωρητικότητα για να γίνει αυτό που θέλει, μέχρις ότου ο συγκεκριμένος γονιός να αρχίσει να τηρεί κατά γράμμα τους κανόνες πειθαρχίας που έχουν συμφωνήσει με το/τη σύντροφο.

Ακόμα κι αν το παιδί ξέρει ότι δύσκολα θα σας αλλάξει γνώμη, θα το επιχειρήσει μοιράζοντας απλόχερα υποσχέσεις ότι δε θα σας ξαναζητήσει ποτέ πάλι κάτι αντίστοιχο. Η φράση «τελευταία φορά» θα ηχεί συνεχώς στα αυτιά σας αν τυχόν υποχωρήσετε την πρώτη φορά που θα σας την πει.

Αν δε βρουν πρόσφορο έδαφος οι μεγάλες υποσχέσεις, ενδέχεται να εκδηλώσει επιθετικότητα για να σας «τρομάξει». Κάποιοι γονείς στην εικόνα του έξαλλου παιδιού τους κάνουν το λάθος να υποχωρήσουν μην μπορώντας να το βλέπουν έτσι…

Μια ακόμα μέθοδος που αρέσκονται να χρησιμοποιούν ορισμένα παιδιά στην προσπάθειά τους να σας μεταπείσουν είναι τα παρακάλια. Είναι διατεθειμένα να το πουν όσες φορές χρειαστεί, παίρνοντας μάλιστα και το ανάλογο ύφος. Το θέμα είναι αν θα ενδώσετε στις απαιτήσεις του!

Τέλος, κάνουν κάτι σαν επίκληση στο συναίσθημα είτε παινεύοντάς σας σε απίστευτο βαθμό, είτε προειδοποιώντας σας ότι δε θα το κάνουν παρέα άλλα παιδάκια κτλ.

 

 

 

 

newsbeast

loading…

This entry was posted on Τετάρτη, 10 Ιανουαρίου, 2018 at 22:04 and is filed under ΠΑΙΔΙ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply